Son düzenleme : uufuk; 22-12-2018 saat: 11:54. Sebep: sat yerine al yazýlmasý...
Dürüstlük pahalý bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
abi sanýrým derdimi anlatamadým kusura bakma örnek resim aþaðýda
bVY97Y.jpg
Arkadaþlar Merhaba.. Sorum Þu olacak: Piyasada var olan formasyonlarýn tamamýnýn listesini bir formüle yazýp; Hissede Hangi formanyonun gerçekleþme olasýlýðýný hesaplayýp Ekran üzerinde gösterecek(Al-Sat) sinyal üretecek bir formül yazýlmasý mümkün müdür? Yada hali hazýr da böyle bir formül kullanan var mý?
Selam arkadaþlar , forumda yeniyim fakat piyasada çok yeni deðilim , matriks programýnda kafamdaki þeyleri kodlamaya döküp test etmek istiyorum fakat iþin baþýndayým dediðim gibi ..
Ýlk aklýma gelen formül ise þöyle ; adx 25 üzerindeyken dý+ dý- arasýndaki fark en az 5 ise fiyat 12 periyodluk ema'ya deðdiði anda iþleme girmek istiyorum. (Trend yönünde)
Daha doðrusu bu þekilde bir sinyal oluþturmak istiyorum , yani bu koþul oluþtuðunda bana sistem sinyal versin bende girip girmeyeceðime karar vereyim.. Þöyle bir þey yazdým ama olmadý sanýrým. ( Çok yanlýþ varsa çok vfurmayýn ama
Cross(mov(C,12,E)PRÝCE) AND ABS(DI+ - DI-)>5 AND ADX(14)>25
herkese selamlar,
bir soru da benden
matriks'te tik grafik üzerinde hacim bilgisini aktif alýþtan ve aktif satýþtan gerçekleþen ayýracak bir indikatör yazmak istiyorum:
son fiyatý LastValue(C) ile kullanarak elde edebiliyoruz galiba.
C >LastValue(C) ise hacim deðerini aktif alýþ hacmine ekle
C<LastValue(C) ise hacim deðerini aktif satýþ hacmine ekle
bu þekilde yazýlýrsa doðru sonucu verir mi ve Matriks dilinde nasýl yazarýz?
Yer Ýmleri