matriks ile görüþtüm, böyle bir imkan yok.
sadece gün sonu barýnda iþlemi kapatýyor ve bir sonraki sinyale kadar flat kalýyormuþ
matriks ile görüþtüm, böyle bir imkan yok.
sadece gün sonu barýnda iþlemi kapatýyor ve bir sonraki sinyale kadar flat kalýyormuþ
Vaktinizi aldýðým için özür dileyerek bir konuda yardým isteyebilir miyim?
Explorer ile belli koþula uyan hisse aratýrken örneðin (c>FML("x")) þeklinde bir filtreleme yaptýðýmda x indikatörünün üzerinde olan hisseleri aratmýþ oluyoruz.
Ancak benim istediðim þey; günlükte son çubuk, saatlikte de o gün içindeki çubuklarý indikatörün üzerinde olan hisseleri aratmak olsa bunu ne þekilde yazmak gerekir?
Gün içinde ekran baþýnda sürekli olamýyorum akþam grafik çalýþýrken her gün 50 den fazla hisseyi yeniden açýp bakmak zorunda kalýyorum. Bunu önlemek adýna böyle bir fikir geldi aklýma. Yardýmcý olursanýz çok sevinirim. Teþekkürler
sa.
Period:= Input(1,500,50);
EMA1:= Mov(C,50,E);
EMA2:= Mov(EMA1,34,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
HHV(H,200);LLV(L,200);Mov((HHV(H,24) + LLV(L,14))/2,14,S);ZeroLagEMA
burada kapanýþ barina matrýks te bulunan phl1 veya phl2 nin gunluk pozlarýný vermek istiyorum
phl1/2 kodunu bulamadým bulup eklenmiþ halini yapabilecek var mý arkadaslar?
teþekkürler
Son barda poz kapat seçeneðini hiç denemedim ancak ;
1-) Son barda poz kapat yerine
AL VE AÇIÐA SAT
SAT VE AÇIK POZ KAPATKod:AND (HOUR()*100+MINUTE()>1000) AND (HOUR()*100+MINUTE()<1800)
Sisteminizi oluþturan koþullarýn son kýsýmlarýna yukarýdaki kodlarý ekleyerek sisteminizin belirli saatlerde çalýþmasýný saðlayabilirsinizKod:OR (HOUR()*100+MINUTE()>1800)
2-) Eðer sistem içerisinde cross fonksiyonu deðilde > veya < kullanýlmýþsa zaman dilimi içerisinde ilk barda iþleme geçecektir.
3-)Kodunuzu C (kapanýþ) ile yazmýþsanýz mecburen bar ile iþlem yapacaðýnýzdan bana göre hangi periyodda grafik bakýyorsanýz kapanýþ barýnýn 1 önceki barýný zaman olarak koda eklerseniz o barda kapanmýþ olacaktýr.
Uufuk üstadýn yanýnda esamemiz okunmaz yokluðunda aklýmýn erdiðince sorulara yanýt vermeye çalýþýyorum.
Üstad elbette birçok soruya daha pratik çözümler bulacaktýr.
System testerýn stop sekmesindeki belli bir yüzde düþtüðündeki stopu baþka koþullar ile logiclemek istiyorum. Ai için yazdýðýmýz basit bir koþul var ise. Sat bölümüne al sekmesinde gerçekleþen al iþleminin deðerini ve barýný bir deðiþkenle nasýl sata taþýyýp, mecut deðere göre düþme olup olmadýðýný nasýl kontrol edebilirim. Barsince fonksiyonu kullanýlacak gibi duruyor ama aldaki bar hangi fonksiyon acaba. Yardýmlarýnýz için teþekkürler. Explorerdan ziyade tek bir kaðýtta kod deneyeceðim
Yer Ýmleri