3 Akademi, 4 Golden Globe Odullu Istanbul dogumlu Amerikali yonetmen ve yazar (Elias Kazantzoglou - Alia Kazanjoglous) Elia Kazan'in dogum yildonumu (7 Eylul 1909)
“O gunlerde iki isim vardi. Peynir ekmegimi, reklamciliktan kazaniyordum. Beni yasatan ise oteki isimdi. Yaptigim, dergilerde yazi yazmakti. Reklamcilik kargasasindan sonra, gercek duygularimi bir yol bulup bosaltma gereginin olagan sonucuydu bunlar saniyorum. (...) Hic yalan soylemedigim bir yer oldugunu soylerdim kendi kendime; o yer dergilerde yazdigim yazilardi.(…) Yazilardaki adim Evans Arness oldu. Islerimin birinde Eddie Anderson’dum, otekinde Evans Arness.” Uzlasma
"I had two jobs in those days. My bread and butter was Williams and MacElroy. My other work kept me living. What I did was write for magazines. I guess after all the advertising custard I had to let my true feelings out some way. (...) But I used to say to myself there was one place where I never lied, and that was in the pieces I wrote for the magazines. (…) My pen name became Evans Arness. Conclusion : in one job I was Eddie Anderson, in the other, Evans Arness."
![]()

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri