Ukrayna dogumlu Rus gazeteci ve yazar Vasily Semyonovic Grossman’in dogum yildonumu (12 Aralik 1905)
“Cehov'un insancilliginin uzerine yaptiginiz konusmayla Dostoyevski'ye olan hayranliginizi nasil bagdastiracagiz? Dostoyevski icin Rusya'daki tum insanlar ayni degildir. Hitler, Tolstoy'a alcak demistir ama soylendigine gore Hitler'in calisma odasinda Dostoyevski 'nin portresi asilidir. Ben bir ulusal azinliktanim. Tatar'im. Rusya da dogdum, bir rus yazarin Polonyali'lara, Yahudi'lere nefretini bagislamiyorum. Buyuk bir dahi 'de olsa bagislayamam." Yasam ve Yazgi
“How can you reconcile your earlier hymn to Dostoyevsky with this passionate speech in praise of Chekhov and his humanity? Dostoyevsky certainly doesn't consider everyone equal. Hitler called Tolstoy a degenerate, but they say he has a portrait of Dostoyevsky hanging in his office. I belong to a national minority myself. I'm a Tartar who was born in Russia and I cannot pardon a Russian writer his hatred of Poles and Yids. No – even if he is a genius.”
''Savasta oglunu kaybeden bir anneye karsi butun insanlar sucludur ve insanlik tarihi boyunca bu annenin onunde bos yere kendilerini aklamaya calisirlar.''
“Everyone feels guilty before a mother who has lost her son in a war; throughout human history men have tried in vain to justify themselves.”

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri