1953 yilinda Ulusal Kitap Odulu'nu kazanan Amerikali yazar Ralph Ellison'in dogum yildonumu (1 Mart 1914)
"Gorulmeyen bir adamim ben. Maddesi, eti-kemigi, lifleri, sivilari olan bir insanim; hatta bir aklim oldugu da soylenebilir. Gorulmezim, anliyor musunuz, sirf insanlar beni gormek istemedikleri icin gorulmezim. Tipki sirklerde gordugunuz bedensiz baslar gibi, sert, carpitici camdan yapilmis aynalar cevirmis sanki etrafimi. Bana yaklastiklarinda yalnizca cevremdekileri, yani kendilerini, ya da hayallerinde uydurduklari seyi gorurler; her seyi, en kucuk seyi gorurler de beni gormezler." Gorulmeyen Adam
“I am an invisible man. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids -- and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me. Like the bodiless heads you see sometimes in circus sideshows, it is as though I have been surrounded by mirrors of hard, distorting glass. When they approach me they see only my surroundings, themselves, or figments of their imagination -- indeed, everything and anything except me.”

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri