Sn Terraluna
Ýyisiniz di mi? Bence cok iyisiniz. Sadece yoðunsunuz
Iyi olun hep. Sevgiler
Siz hiç böyle yapmazdýnýz Sn Terraluna![]()
Gelmiþ Netflix e bildirim geldi. Bu gece izlemeyi düþünüyorum. Sizi andým bol bol ve anýcam da izlerken
Vallahi kültür sanatýn tadý sizinle çýkýyor. Büyük ihtiyaçmýþ ya. Burayý okuyunca farkettim.
Bu arada bir tanýdýðým yýlbaþý için Milanoya gidecek. Ben gidemiyorum malesef. Dedim ki orda dünyanýn en görkemli tiyatro sahnesi var benim için lütfen ziyaret etOndan daha çok heycanladým. Yavaþtan sýra bana geliyor. La Scala
![]()
Bunu da yazayim. Düþe kalka bitirdim son sezonu..
Katilin sebebine açýklýk getirdiler. Þöyle ki. Kendisi sorgu odasýnda birkaç söz söyledi. Bütün bunlarýn baþlangýç noktasý nedir? Ben neden bu hale geldim? Acaba annemin intiharý mý? Yoksa yetimhanede tacize uðramam mý? Bende bilmiyorum neden böyle oldum. Tek bilmek istediðim iyi olabilir miyim? Ýyileþebilir miyim?
Aralarýnda güçlü bir bað var demiþtim. Ama dedektif o baðý kopardý hem de hiç umursamadan. Daha doðrusu umursamadýðýný ona göstermeye çalýþtý. Ve nihayetinde katil hayatýna son verdi. Oysa ki cezasýna razýydý ama onu gerçekten anlayan tek bir kiþinin onu býrakmamasýna ihtiyacý vardý.
Dedektife saldýrdýðý an ben koptum diyebilirim.. Çok duygulandým
Ve final kýsmýnda dedektifin yanlýz baþýna þarap doldurup evinde içmesi.. "Yanlýz kalmaya mahkumsun çünkü yapmaman gereken birþeyi yaptýn.. Baðý kopardýn hem de bilerek (istemediðini bile bile) yaptýn bunu. Þimdi sen de yanlýzsýn.." mesajý veriyordu bence.. Finali mühiþti..
Çok beðendim.. Herþey anlam kazandý
Bu arada dedektif bayan katil erkek..
https://www.imdb.com/title/tt2294189/
Sevgiler tüm sanatseverlere![]()
Selam
Ýzledim. Þu an çok meþhur. Herkes bu filmi konuþuyor. Evet bir sistem eleþtirisi. Ama cok abartmýþlar. Beni depresyona soktu ya iki gun kadar![]()
Hic bir umut kýrýntýsý dahi yoktu. Ölmüþüz aðlayanýmýz yok gibi. Yok bu kadar umarsýz deðil insanlýk.
Neye inanacaðýmýzý þaþýrdýðýmz için karmaþa yaþýyoruz sadece. Bu da bizi yönetenlerin suçu. Adam gibi yonetmiyorlar baþtakiler.
Ýnsanlýk ölmedi
Ýlgimi çeken þey þu oldu filmde. Her an öngörülemez birsey olabilir. Yani gercekten bir anda ortaya çýkan bir gök tasi sonumuzu getirebilir. Doðal felaketler..
O halde aný bilincle yaþamak lazým dedim. Zaten hep öyle diyorum
Sevgiler![]()
Yer Ýmleri