Bulgaristana satýlmýþtý hurda kaðýt niyetine,duyarlý bir vatandaþ Atatürk ve çevresine bildiriyorda çoðu hurda kaðýt olmaktan kurtarýlýyor,ama bir kýsým belge evrak Bulgarlara gitmiþ oluyor,onlarý bulgarlar hurda olarak iþleme koymuyor,tek,tek arþivliyorlar,hepsini geçtik,kötü koþullar nedeniylen zaten çoðu belgeler buzulmuþ okunamaz hale gelmiþ,bazen diyorumki Sümer,Mýsýr vs medeniyetleri gibi taþ tabletlere yazýlsaydý çoðu bozulmazdý,gerçi onlarý evlerde duvarlarda,kýrarak yollarda moloz olarak kullananlarda vardý,ama yinede hala kalýntýlarý var hiç olmazsa,tarihler boyunca ise kaðýt,bez ,deri cinsi olanlar önemli kütüphanelerde yakýlýp imha edildi,en fazlada imha edende Cengiz Handý,peþi mallum,haçlý,islam uzar gider,en sonda ÝÞÝD,önemli kütüphaneler Ýskenderiye,Baðdat,Semerkant,Emevi vs uzar gider,iþte bende hala insan pirimatýmsý varlýk diyorum,eðer bu belge dökümanlar imha olmasaydý Dünya çok deðiþik konumda olurdu,geçmiþimizi bu yüzden çok az biliyoruz,Göbekli tepeyi bile hedef tahtasýna koydular,koyanda devletin TRT'si,sahte tarihi bilgileriylen belgesel yapýp burasý hz Ýbrahimin putlara karþý durduðu devir dediler,daha ne diyeyim,böyle lavuklar hiç bitmez,tükenmez,Ýbrahim Göbekli tepeden 6000 sene önce yaþamýþ,demekki bunlar zaman makinesi icat edip geçmiþe yolculuk yapýyorlar![]()
Birkaç zeka özürlü tarihçiden duymuþtum. Ben de þaþýrmýþtým.
Þimdi bir þeye var ya da yok demek çok zor . Bugün de kayýt var ama ne kadar yeterli. Türkiye üretmiyor , dýþa baðýmlý diyoruz ama bu hiç üretmediði anlamýna gelmez .
Osmanlý 'da kayýt yoktu denemez tabiki , ama ne kadar kayýtlýydý, hangi yüzyýllarda çok iyi kayýt tutulurken hangilerinde tutulmadý, hangilerinde tutuldu ama özen gösterilmedi?
Koca bir tarihi, genellemelerle ifade etmek çok yanlýþ olur.
Ýlk mesajýnýza atfen söylüyorum ki , kayýt tutunca her þeyin dört dörtlük olacaðý konusuna dem vurmuþsunuz, haklýsýnýz. Lakin Osmanlý 'da münferit zamanlar hariç hiçbir þey dört dörtlük deðildi halk için.
Burada küçük bir paradoks oluþuyor.
Ah güzel abim, geçtim yüzyýl- lar öncesini, 10 yýl öncesini, 1 yýl öncesini dahi bilmiyor insanlar. Öðrenmek için çaba sarfetmiyor.
Bugünkü güdümlü kalemlerin yazdýðý üç beþ diziden tarih öðrenen milliyetçi - dindar insanlar ama açýp bir kitap okumaya tenezzül etmiyor.
Her Türk vatandaþýna 5 tarih kitabý okutabilseydik dolar 1 lirayý geçemezdi.
“Koca bir tarihi, genellemelerle ifade etmek çok yanlýþ olur. “
Çok güzel bir ifade bende arada bu yanlýþa düþüyorum.
Nedeni basit bir þeyi araþtýrmaktansa tümevarým veya tümdengelim yapmak daha kolay daha masrafsýz býrakýn karþý taraf kanýtlasýn.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Bakin burada tarihin nasil tahrif edildiginin bir ornegi var. Okuyun, kafanizdaki yanlisi duzeltin, okumadan duzelmiyor cunku.
https://www.sozcu.com.tr/2014/gundem...olmedi-439720/
Yer Ýmleri