Kardeþim , sen , maaþ yetmiyor mu hocam diyerek kastýný aþan bi cümle yazdýn. Genelleme yaptýn.
Bir öðretmen maaþýnýn en az 2,5 asgari ücret olduðunu belirterek de bak yanlýþ bilgi sahibisin demiyorum , bilerek isteyerek , bir önceki aþaðýlamanýn temelini destekleyecek yalan bilgi verdin.
Buradaki herkes de okudu buraya kadar yazýlanlarý.
Ya savun , argümanlarýný koy , ya özür dile. Sen diyeceðini demedin daha , zýrvalamaya devam ediyorsun. Hiç öyle tamam arkadaþ en büyük sensin falan laflarýnýn arkasýna da gizlenme .. Benim de ne iþim olabilir ki seninle
Þimdi güzel kardeþim olayýn özeti bir hocamýnýzýn maaþýyla geçinememesi deðil mi?
Ortalama özel ders vermeyen ya da ek ders diyelim bir hoca 5 bin alýyor dimi?
Ben maaaþ yetmiyor mu diye soru sordum siz dalga geçiyorsun diyorsunuz bu imam olsa farklý mý düþünürdünüz onu anlamadým ? 5 bin TL iyi para bana göre zamanýnda yarýsýndan az bir maaþla ev geçindirdiðim oldu
Atatürk, 13 tam altýn öðretmen maaþý verirken þimdi asgari ücretle kýyaslanýyor. O günün Türkiye 'siyle bugünün Türkiye 'si arasýndaki uçurum budur . Atatürk'le sonraki yöneticilerin arasýndaki uçurum budur .
Hala ayný þeyi söylüyorum....ben mesleðe baþladýðýmda 2007 de özel bir eðitim kurumunda stajyer öðretmendim. Ýlk ay bana verdikleri ücret asgari ücretin yarýsýydý 960 liraydý bürüt asgari ücret yanlýþ olmasýn. Ben 1-2 sene sonra farklý deneyimler edindikten sonra býraktým. O dönemde benim arkadaþlarým sebat ettiler özel ders vs verdiler bazýlarý birleþip dershane açtýlar bazýlarý üniversitelere araþtýrma görevlisi olarak gitti þimdi okutman oldular ama çok emek verdiler....öyle ben bi okulda hoca olayým alayým maaþý iþime bakayým demediler sürekli kendilerini ve öðrencilerini geliþtirmek için uðraþtýlar....
Tabi herkesin tecrübesi farklý düþünceler buna göre geliþir ve deðiþir..
Bir öðretmen ya da x kiþi (meslek önemli deðil) bugün 5 bin TL ile geçinemiyorum diyorsa bir yerde hata vardýr bana göre...
Ha 5 çocuk ve çalýþmayan bir eþ varsa ya da baþka bir durum bilemem ama normal þartlarda 5 bin TL x vasfýnda olan birisi için güzel para
Yer Ýmleri