Murat Tufan
@muratufan
·
32d
Ýran ve Rusya’nýn ABD Baþkanlýk seçimlerine müdahele etmek için seçmen kayýtlarýný çaldýðýna yönelik bazý iddialar Amerikan vadeli endekslerinde baský yaratýyor.
Murat Tufan
@muratufan
·
32d
Ýran ve Rusya’nýn ABD Baþkanlýk seçimlerine müdahele etmek için seçmen kayýtlarýný çaldýðýna yönelik bazý iddialar Amerikan vadeli endekslerinde baský yaratýyor.
Abd seçimleriyle ilgili Ýran'ýn suçlandýðýný ilk kez duyuyorum. Ulusal Ýstihbaratýn baþý söylüyor bunu.Talat Çetin
@TalatEnverovich
·
38d
ABD Ulusal Ýstihbaratýnýn yeni baþý John Ratcliffe Rusya ve Ýranýn ABD
seçimlerine müdahale etme isteði
var demiþ. Bazý seçmen bilgilerini
ele geçirdiklerini ve Ýran’ýn Trump
aleyhine bazý saldýrýlar yaptýðýný da
eklemiþ.
Seçimler yaklaþtýkça, açýlan bu baþlýðýn(20 gün önce belki de komikti) ne kadar isabetli açýldýðý ortaya çýkýyor. Ýran, Abd seçmen bilgilerini çalýp, sonuçlarý deðiþtirecek faaliyette bulunabiliyorsa, Abd'de sistem ve yönetim zaafiyeti var demektir. Ulusal Ýstihbaratýn baþýndaki kiþi böyle bir þeyi nasýl söyleyebilir?
Gözlerime, kulaklarýma inanamýyorum. Halbuki baþlýðý açan benim.
Trump ve Biden tvde tartýþtýlar. Biden, Trump'a ''Putin'in finosu''dedi. Ulusal Ýstihbaratýn baþýna göre Ruslar da seçmen bilgilerini çalýyorlar. Bu durumda Ruslar Trump'u, iran'lýlar Biden'i destekleyecekler demektir. Yani kim kazanýrsa kazansýn þaibe var olacak.
Seçimler sonuçlanmayacak, kavga çýkacak ve darbe olacak. Son derece açýk.
Bizde faiz artýþý bekleniyor. Faiz artýþý zincirleme iflaslara yol açar. Faizler kesinlikle arttýrýlmamalý. Dolar deðer kaybedecek.
Sabýr...Kaldý 11 gün. Abd'de olacak olanlardan sonra faizler indirilmeli.
Birol
@BrlYdh
· 8s
@ankara_kusu adlý kiþiye yanýt olarak
2021 asgari ücret ne olurANKARA KUÞUANKARA KUÞU
@ankara_kusu
·
8s
2021 asgari ücretini 3001 TL civarýnda bekliyorum
@ankara_kusu
·
8s
Cumhurbaþkanýnýn jesti dahil
Hadi þurdan uyuz herif...Faiz arttýrýlmamalý. Önceki 200 baz puanlýk artýþ da yanlýþtý.Mahfi Eðilmez
@mahfiegilmez
·
12s
CDS primi uzun süredir ilk kez 500'ün altýna indi. Piyasa, TCMB'nin faiz artýrýmýndan iyice emin görünüyor.
Faizler indirilmeli.
AA FÝNANS
@aa_finans
Yurt içi piyasalar Merkez Bankasý faiz kararýný bekliyor. AA Finans beklenti anketine katýlan ekonomistlerin tamamý politika faizinin artýrýlacaðýný tahmin ederken, faiz artýþý tahminleri 100 baz puan ila 200 baz puan arasýnda yer aldý
https://www.haberturk.com/yazarlar/m...i-parti-tabani
AK Parti ve Mhp tabanýndan ideolojik olarak farklý deðiller. Ýyi Parti tabanýnýn yaptýðý itiraz, yanlýþ uygulamalara ve yolsuzluklaradýr. Aslýna bakarsanýz bunun da altýnda belli kesimler gibi mamalanamama yatar. Gerçekleri konuþmak lazým. Hdp seçmeni gibi katý yapýlarý olduðuna da katýlmýyorum. Önceki seçimler öncesi, anketlerde oy oranlarý yüksekti.“ÝYÝ Parti seçmen kitlesinin en önemli özelliði oldukça katý bir yapýlarý olmasý; HDP seçmeni gibiler, partilerinden hemen vazgeçecek durumda deðiller. Bütün kamuoyu araþtýrmalarý da bize bunu veriyor. ÝYÝ Parti yönetimi gücünü, AK Parti ve MHP’ye itirazdan alýyor…”
Sadettin Tantan'ýn bu açýklamasýndan devam etmekte fayda var. Öncelikle kanaatimi yazayým, daha önce yazdým, tekrarlýyorum:Akþener,seçimler öncesi klasik Akp'liler ya da Erdoðan ile masaya oturursa, siyasi hayatý biter.Sadettin Tantan, ÝYÝ PARTÝ Ýstanbul Milletvekili Ümit Özdað’ýn partisinin Ýstanbul Ýl Baþkaný Buðra Kavuncu’yu “FETÖ’CÜ” olmakla itham etmesi ve bunu ÝYÝ PARTÝ Genel Baþkaný Meral Akþener’e de söylemesine raðmen önlem alýnmadýðýný açýklamasý ile baþlayan tartýþmalar hakkýnda da çarpýcý deðerlendirmelerde bulundu.
Tantan “Görünen o ki AKP, ÝYÝ PARTÝ’yi bölerek Akþener’i kendisi ile uzlaþacaðý bir pazarlýk masasýna oturtmaya çalýþmakta” deðerlendirmesinde bulundu.
Bu sebebi bir önceki mesajda yazýyor.
Pazarlýk masasý öncesi görüþmek lazým, görüþmek de sakýncalýdýr. Ama aþaðýdaki senaryo yazýlýrsa, konuþmak mümkün olmaktadýr:
Öncelikle Hulusi Akar ve Hakan Fidan klasik Akp'li deðiller. Fakat Akp içinde, klasik Akp'li olmayan baþka kesimler de var. Mesela Süleyman Soylu. Bence Hulusi Akar'dan önce, ''Fetöcü mü deðil mi'' diye sorulacak ilk kiþi Süleyman Soylu. Akþener ''nereden öðrendin'' diye sorunca, Özdað, Süleyman Soylu'yu söylemiyor. Soylu, Aðar'ýn adamý diye biliniyor. Bahçeli de arkasýnda duruyor."Ümit Özdað, Meral Akþener’e gidip Buðra Kavuncu hakkýnda, 'Bu FETÖ’cü. Hem dayýsý hem kendisi FETÖ’cü' diyor. Akþener, 'Nereden öðrendin FETÖ’cü olduðunu' diye soruyor. Özdað, 'Hem MÝT’ten, hem Genelkurmay’dan öðrendim diye yanýt veriyor.
Akþener bunun üzerine partiye kayýtlý sabit telefon hattýndan Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar ve MÝT Müsteþarý Hakan Fidan’a ulaþýyor. Buðra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduðuna dair bir bilgi olup olmadýðýný soruyor. Akþener bir ya da en fazla iki gün sonra Ümit Özdað’ý davet ediyor.
'Ýki tarafa da sordum. ‘Hayýr. Bizde böyle bir kayýt yok’ dediler' diyor. Özdað, caný sýkkýn bir þekilde, 'Ha öyle mi, memnun oldum' deyip görüþmeden ayrýlýyor.
Bu olayýn ne fetöyle, ne Kavuncuyla bir alakasý yok. Bu olay bir senaryo, sadece görüþmenin içeriðini saptýrmak için bu kadar tantana yapýldý.
Buradan çýkan sonuç þudur: Erken seçim olacaktýr. Erdoðan'dan sonra Süleyman Soylu'nun CB olma ihtimali yoktur.
Þu an çýkan haberlerde Ümit Özdað ile ilgili kararýn Meral Akþener'e býrakýldýðý yazýlýyor.
Affedecektir.
Yer Ýmleri