Ahval Ýngilizce editörü Ýlhan Tanýr, Abd seçimleriyle ilgili canlý yayýn yapýyor.
Ahval Ýngilizce editörü Ýlhan Tanýr, Abd seçimleriyle ilgili canlý yayýn yapýyor.
Halk TV
@halktvcomtr
#SonDakika Hatay'daki orman yangýný, Azganlýk mahallesine sýçradý.
400 haneli yerleþim yeri kýrmýzý alarm verilerek tahliye ediliyor.
https://tr.sputniknews.com/dunya/202...uriye-karabag/
Akþam saatlerinde olmuþ bu görüþme...Sürpriz bir görüþme deniliyor. Bugün Çavuþoðlu-Lavrov görüþmesi vardý.Cumhurbaþkaný Erdoðan ile Rusya Devlet Baþkaný Putin telefonda görüþtü. Görüþmede Suriye ve Karabað konularý ele alýndý.
Reuters'ýn haberine göre Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan ile Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin arasýnda bir telefon görüþmesi gerçekleþtirildi.
Haberde, görüþmede Ýdlib ve Daðlýk Karabað konularýnýn gündeme alýndýðý kaydedildi.
TGRT Haber
@tgrthabertv
·
1d
#Sondakika Bakan Pakdemirli: Mersin-Anamur yangýný kontrol altýna alýnmýþtýr
Volkan Özdemir
@VozdemirV
·
17d
Ýran Kara Kuvvetleri Komutaný A.R.Musavi, ülkesinin Azerbaycan-Ermenistan sýnýr hattýndaki hava savunma sistemlerini güçlendirdiðini açýklamýþ.
Böyle bir açýklamaya neden gereksinim duydular acaba?
euronews Türkçe
@euronews_tr
·
5d
Doðu Akdeniz: Ýngiltere ve Fransa Kýbrýs açýklarýnda askeri tatbikat yaptý.
https://t24.com.tr/haber/abd-li-sena...asarisi,911701
ABD'li bir grup senatör, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türkleri ve diðer Müslüman azýnlýklara yönelik iþlediði insan haklarý ihlallerinin "soykýrým" olarak tanýmlanmasýna dair Senato'ya tasarý sundu.
Senato Dýþ Ýliþkiler Komitesi Baþkaný Jim Risch, Teksas Senatörü John Cornyn, Florida Senatörü Marco Rubio ve New Jersey Senatörü Robert Menendez'in imzasýnýn bulunduðu tasarýda, Çin yönetiminin soykýrým yapmaktan sorumlu tutulmasý istendi.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-...F-64EE39982C1E
Bu linkte, baþýndan itibaren Karabað meselesi, baþlýklar halinde listelenmiþ. Çok güzel bir link. Fakat Ýngilizlerin bakýþ açýsýný yansýtýyor. Mesela akþamki Putin-Erdoðan sürpriz konuþmasý için aþaðýdaki yorum yapýlmýþ:
Þimdi Ýngilizler ve Ruslar gýrtlak gýrtlaða. Bu yorumun doðru olduðunu sanmam. Önceki gün Ruslar alenen Feylak Þam karargahýný vurdular. 56 ölü, 100'den fazla yaralý denildi. Bu durumda Putin'in endiþe falan dile getirmesi saçma. Bu durumda Erdoðan'ýn konuþmayý kabul etmemesi gerekirdi. Erdoðan konuþtuysa, bu konuþma yumuþamaya yönelik bir konuþmadýr. Bu da Ýngilizlerin istemediði bir þey.Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile Cumhurbaþkaný Erdoðan telefon görüþmesi yaptý. Görüþme sonrasý Kremlin'den yapýlan açýklamada, Putin'in "Orta Doðu'dan gelen savaþçýlarýn Daðlýk Karabað'daki çatýþmalara gittikçe artan katýlýmýndan duyduðu endiþeyi dile getirdiði" belirtildi.
Þimdi okuduðum bir tweete göre Feylak Þam'ýn kaybý en az 78 kiþi. Þayet yukarýdaki bilgi doðruysa(Kremlin'den yapýlan açýklama denilmiþ) o takdirde, Ruslar Feylak Þam karargahýný Türkiye'nin bilgisi dahilinde vurdu demektir.
Yer Ýmleri