Aykut kocamann hocalina birsey demeyecem ama....Biri Allah rzas iin transfere karma hocam desin....
Bir Adamn aldrdg her futbolcu elde parlarm Aykut kocaman aldryorsa evet ((((
SM-N910C cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
SON YILLARDA YAPILAN TRANSFERLER
YORUMSUZ :
Oyuncu Bonservis (Euro cinsinden)
Mamadou Niang 8 milyon
Miroslav Stoch 5.5 milyon
Issiar Dia 6.5 milyon
Caner Erkin 2 milyon
Moussa Sow 10 milyon
Henri Bienvenu 4 milyon
Sezer ztrk 2.75 milyon
Orhan Sam 3.5 milyon
Pierre Webo 3 milyon
Emre Belzolu 350.000
Raul Meireles 10 milyon
Joseph Yobo 3.2 milyon (Kiralama bedeliyle birlikte)
Milos Krasic 7 milyon
Egemen Korkmaz Bedelsiz
Mehmet Topal 4.5 milyon
Hasan Ali Kaldrm 3.75 milyon
Salih Uan 1.5 milyon
Dirk Kuyt 1 milyon
Serdar Kesimal 4.75 milyon
Emmanuel Emenike 13 milyon
Diego Ribas Bedelsiz
ATKER Konyaspor ile Trkiye Kupas’n kazanan ve 5 yl aradan sonra Fenerbahe’ye dnen Aykut Kocaman, birbirinden nemli aklamalarda bulundu. Fenerbahe’den ayrl nedenini 3 Temmuz stresine balayan Kocaman, Aziz Yldrm ile ortak noktalarnn Fenerbahe olduunu belirtti.
Aykut Kocaman’n akll telefon uygulamasnda yer alan bir kanalda yapt aklamalarn tamam u ekilde:
“AZZ YILDIRIM LE ORTAK NOKTAMIZ FENERBAHE”
“Aziz Yldrm iin de, Aykut Kocaman iin de aslolan Fenerbahe ve menfaatleri. Baka bir cmle etmeye gerek yok. Sayn Aziz Yldrm ve kendi adma bunu syleyebilirim. Ortak alanmz Fenerbahe’dir. Fenerbahe’nin layk olduu yere gelmesi gerektiini dnyorum. Eer bunda benim katkm olacaksa, bu katky seve seve vermeye hazrm. Aziz Yldrm’dan hibir artm olmad. Esas olan itir, almadr, baardr ve gidiattr. Bunlarn tesindeki eyler sadece Fenerbahe iin deil btn kulpler iin nemli deildir. Bu lkenin insan yapsn biliyorum. Bu lkede her eyi grdm, geirdim. nemli olan gidiat ve baardr.”
“TRKYE FUTBOL DREKTR NE YAPAR BLMYORUM!”
“Trkiye Futbol Direktrlnn ieriini bilmiyorum. Grev tanmnn ne olduunu akas bilmiyorum. Gerekli miydi gereksiz miydi… Demek ki gerek grmler diye dnyorum. Futbol takm teknik direktrl bambaka bir alandr, lkenin futbolunun eitmenlii bambaka bir alandr. Bana bir gn Trk futbolunun eitim dairesinin bana ge deseler, ‘ben bu ii bilmiyorum’ der teekkr ederim. Ben yllardr yarmacym, takm ynetirim. Trkiye Futbol Direktrl ok geni bir alan kapsyor. Fatih Terim’in bunun neresinde olduunu, ne kadar olduunu, ben gzlemlediim zaman anlayamyorum. Futbol direktrlnn iini bilmiyorum. ok kapsaml bir ey bu. Trkiye Futbol Direktrl, Fatih Terim gittikten sonra devam edecek mi etmeyecek mi bilmiyorum. Anlayabilmek mmkn deil. Hangi takke hangi klah o zaman. Fatih Terim gittikten sonra bu grev devam edecek mi mesela?”
‘TRKYE FUTBOL DREKTR BZ TEVK ETMELYD’
“158-159 takmn katld Trkiye’nin kupasnda ampiyon olduk.. Bir nceki ylla hemen hemen ayn kadromuz, sadece gen oyuncularla takviye yaptk.. Trkiye Futbol Direktrl dediiniz andan itibaren unu gryorum ben: Hak eden oyuncu olmasa dahi, ki hak eden oyuncular var bence, futbol direktrnn futbol seiciliinin dnda bizim gibi bir eyler yapmaya alan takmlarn oyuncularn tevik etmesi gerektiini dnyorum.. Ben olsam yle yapardm nk ortada somut bir baar var..
“MLL TAKIMI STEMEMEK ABSRT OLUR”
“lkenin temsil yeri bambaka. Ben de ok isterim A Milli Takm’n bana gemeyi mama doru zamanda doru yerde olmak gerekir. stememek absrt olur.”
“KEND DNYASINA UYGUN OYUNCU SEMEKTE ZGR”
“Bizden Vukovi milli takma gitti, Riyad gitti, Skubi devaml gitmeye balad, Amir gen milli.. Yani yabanc oyuncularmz Milli Takm’a yollamaya baladk ama yerli oyuncularmzdan hi gnderemedik.. Benim vurgum uraya.. Tabii Milli Takm Teknik Direktr kendi dnyasna uygun oyuncu semekte zgrdr ve hi kimsenin bir ey syleme hakk yok.. Ma kadrosu iin hibir ey demiyorum.. Ama 26 kiilik ma kadrosu seilirken 40 puan alm bir takmdan, 17 mata 9 gol yemi bir takmdan, Trkiye Kupas’n kazanm bir takmdan, ki F.Bahe, Beikta, G.Saray, Trabzonspor, Baakehir hepsini geerek bunu yapm, oyuncu almas gerekiyordu Futbol Direktr’nn.. ”
“FENERBAHE KADROSU TRKYE’NN EN YS’
“F.BAHE’NN kadrosu bireysel anlamda Trkiye’nin en iyi kadrosu. Beikta’tan aa kalr yan yok. Beikta’ta 2 senedir ampiyon olan takmn byyen oyuncular var. Ald sonulardan dolay Fenerbahe’nin oyuncular deersiz olarak nitelendiriliyor.
2 sene nce buraya gelen Van Persie’den daha iyi ka forvet bulabilirsiniz? Futbol ortammz oyuncular deersizletiriyor. Dzenli bir takm iin ileyen oyuncudan ziyade apkadan tavan karan oyuncu aryoruz.”
“BR KALECYE DAHA HTYA VAR”
“Volkan Demirel tek ana kaleci olarak gzkyor. Hedefimiz her kulvarda final olaca iin 60 ksur ma oynayacaz. Fenerbahe’nin en az onun klasnda bir kaleciye ihtiyac var.”
“VALBUENA’DA KUYT’I GRYORUM”
“Valbuena’y gerekten beeniyorum.. Defalarca Fransa milli formasn giymi, st seviyede futbol oynam.. Ama hala bugn futbola balam ve ok ihtiyac varm gibi itahl top oynuyor.. Benim onda grdm teknik, son paslar, adam eksiltme, beceriden te grdm en nemli ey Kuyt’ta grdmle ayn.. Son ana kadar direnen ve vazgemeyen bir oyuncu olmas.. Yakndan tanma ansm olacak m bilmiyorum ama olursa en ok bunu gzlemleyeceim.. ‘Acaba yanldm m yanlmadm m?’ diye.. Valbuena ile ilgili ok olumluyum.. Bunun temel nedeni de sahip olduu teknik beceriden ok tad oynama arzusu..”
“ALEX MEVZUSU NEDR ANLAYAMADIM!”
“Alex polemii nedeniyle ‘Aykut Kocaman yldz sevmez’ laf yersiz bir ehir efsanesi haline dnt.”
“BELK de Alex polemii nedeniyle ‘Aykut Kocaman yldz sevmez’ laf yersiz bir ehir efsanesi haline dnt.. Halbuki biz o dnem F.Bahe’de takm Alex’in etrafna kurduk.. Alex en faxla sreyi benim zamanmda alm.. Nedir yani bu Alex mevzuu, nedir, kriterleri nedir, anlayabilmek mmkn deil. Sakat olduu, cezal olduu zamanlar dnda hemen hemen btn malarda oynam, en formda dnemini en yalyken benim zamanmda geirmi.. Sonra niye bu yaktrmalar anlayabilmem mmkn deil..
Beni birazck tanyanlar unu bilir, ben yaptm hatalarla yzleirim.. E dolaysyla unu anlayamyorum mesela: Bu yargy oluturan kriterler nedir? Bana ‘Savunma futbolu oynatyorsun’ da diyorlar.. Ben de diyorum ki 108 ma F.Bahe’nin banda kmm.. Bu dnemde 4 byk takm arasnda en fazla gol atan F.Bahe olmu, eer buysa kriter.. En fazla puan toplayan takm da F.Bahe olmu.. Ve Trkiye’de en fazla yarglanan insan da benim..”
“FENERBAHE TARAFTARININ BYK TEPKS VAR”
“Manisaspor manda 45 bin kadn vard ierde, 15 bin erkek dardayd.. Amcas orda, abisi orda, days orda.. Peki ya imdi? En kritik maa, Baakehir ma, kupa alnacak belki de, 6 bin seyirci.. Yani burda byk bir tepki var.. Bu tepkinin kaynan bulmak lazm.. Bunun nedenini bulmadan da, u anda dardaki bir profesyonel ama bir F.Baheli olarak sylyorum, F.Bahe taraftaryla gldr.. Taraftarsz bir F.Bahe atlar, zplar, ancak bu kadar olur.., takm aidiyetini kaybetmi, bireysellemi, kopuk bir oyuncu grubu gryorlar. Yapmak istediim en nemli ey taraftarla takm arasndaki bu duyguyu yeniden tesis etmek olacak.”
“TM KONYASPOR’U TRANSFER EDERM”
“mkanm olsa btn Konyaspor takmn gittiim yere gtrmek isterim. Hem ben onlara hem onlar bana ok gvendi. Sadece mer Ali’yi deil hepsini seve seve alrm.”
“HAKEMLERN BEDEN DLN GRYORUM”
“Bu sezon Konyaspor’a yaplan hakem hatalarnn iyi niyetli olduunu dnmyorum. Hakemlerin beden dilini, yapmaya altklarn gryorum. Sistematik kelimesini kullanmasam da iimden geen bu.”
“NE OLDU DA FENERBAHE BU HALE GELD”
“mza attm andan itibaren karlaacam bir sr sorun var. Yapacam tek ey ‘ne olmu da bu kulpte bu oyuncular bu hale gelmi’ sorusunun yantn bulmaya alacam.
Fenerbahe dnya standardnda bir takm olmak istiyorsa dnyada oynanan oyun ne ise buna uygun davranmak zorundasnz. Hibir futbolcuya nyargm yok. Top rakipteyken artk herkes savunmac. Topun da kymetini bileceksiniz topa sahip olacaksnz.”
“PROBLEMMZ LENS DEL”
“Yldz oyuncunun takmn ykn eken oyuncu olmas gerektiini dnyorum.. Yldz gerekten elini tan altna sokar. Lens’i veya bakasn tarif ederek konumuyorum.”
“Ben yldz oyuncunun takmn ykn eken oyuncu olmas gerektiini dnyorum.. Yldz gerekten elini tan altna sokar, sorumluluk alrsa zaten bamn stnde yeri var.. Yldz tabiri konulan pek ok oyuncuyla 2.5 sene altm ben F.Bahe’de. Benim zamanmda en fazla gol attlar, en fazla sreyi aldlar, en fazla asisti yaptlar.. Ama bu durum baka trl yanstld. Ben iimi yaparm kenara ekilirim. Ben de yldz oyuncuydum. Kendime yaplmasn istemediim hibir eyi bakasna yapmadm..
Yldz oyuncu vermeden almaya doru gidiyorsa, yani ‘Arkadalarm topu kazansnlar, bana versinler, ben oynayaym’ tarz bir anlay kalmad artk.. 20 sene evvel bu oyun vard.. Bu oyunun da son temsilcileri bizdik.. Lens’i veya bakasn tarif ederek konumuyorum byle, bunun altn iziyorum..
Lens 17-18 milyon Euro para verilerek Sunderland tarafndan transfer edilmi. ngiliz takmlar bize gre transferde daha az hata yapar. imdi bu oyuncular olumsuz ok zellik varsa bunu grmemi olamazlar. Orada belki uyumsuzluk olmu olabilir. Bunlarn hepsi de deerli futbolcular. Yeteneksiz olup da 18 milyon Euro’yu grmek ok mmkn deil tabii ki.
Bakn buras Trkiye.. Bizim problemimiz Lens filan deil.. Bizim problemimiz gruplar da bireyleri de verimsizletirmek. Dzen yok, dzen kurmaya da izin yok.. Hep anlk olaylardan anlk zmlere doru gidiyoruz. Btn problemleri ya kapnn arkasna ya halnn altna atmaya alyoruz. Ondan sonra da oluan yeni problemi zmek iin bir ncekini halnn altna atyoruz. Zarar veren bir sarmal bu. En fazla da kendimize.”
“AYRILIK NEDENM 3 TEMMUZ STRES”
“Fenerbahe Teknik Direktrl sadece idman yaptrmak deildir, pek ok eyi beraber ynetmeniz gerekir. Ama bu ablukayla savama hali deildir.”
“Esas itibaryla benim ayrldm gn 3 Temmuz srecinin bende yaratt stres, gerilim ve yorgunluktu.. Ben bakanla yaptm grmeden sonra ordan ayrlrken temel neden uydu: Yorgundum ve bakanla yaptm grme, bir adm sonrasnda hem bana ve takma doru kararlar vermede byk zararlar vereceimi dndrd. Gerekten zihinsel olarak ok yorgundum, her eye ak gryordum kendimi. ekilmeyi doru buldum. O ekilmeyi douran ey de 3 Temmuz srecidir.
Yani sahadaki performanstan ziyade, zellikle ertesi sene, saha dndaki her eyle uramaya altm. Normal zamanlarda F.Bahe Teknik Direktrl sadece idman yaptrmak deildir, pek ok eyi beraber ynetmeniz gerekir. Ama bu, bir taraftan da kulbn etrafna km bir ablukayla savama hali deildir. Ben bunu da yaadm o dnemde ve ok yoruldum..”
“FUTBOLA BAKI HASTALIKLI”
“Trkiye’de futbola bak hastalkl. Son derece s analizler yaplyor. 2011’de ampiyon olduk. Arkasndan malum sre ve takmn en ok gol atan 3 oyuncusu gitti. 24 saatte forvet bulmak zorunda olduumuz bir dnem yaadk. Rakiplerimizin ise krmz kartlarnn ertelendii bir sezondu. O iki sezonda en ok gol atan, en ok galibiyet alan takmdk. Ama admz savunmac Aykut’a kt. Dzenli oyun ‘skc oyun’ diye lanse ediliyor.”
“2012’DE AMPYON OLAMAYACAIMIZI BLYORDUK”
“3 Temmuz’dan sonraki sezon, belinden aas kesilmi takm olarak hem lig hem kupa ampiyonu olabilirdik. Ama 12 Mays 2012 asla olamayacamz bildiimiz bir gnd. yle de sahaya ktk. ‘Bu kadar i yaptk hem lig hem kupa ampiyonu oldular’ diyeceklerdi.”
http://tweetspor.com/aykut-kocaman-yeni-kuyti-buldu/
Hep ayni demecler...
3 Temmuz magdur, Alex konusunda salaa yatarm, Aziz baskani severim, en iyi biziz sampiyon olmasakta en iyi bizdik...Gittigi gne kadar bakada bir sey duymayabiliriz...
Aziz yildrim ve Aykut kocaman son jetonu attnz....kredi 0...hep beraber grecegz...
ampiyonluk varsa baar var...gerisini bo
TFF 1. Lig'i getiimiz sezon ampiyon olarak tamamlayarak Spor Toto Sper Lig'e ykselen Sivasspor, yeni sezon ncesi transfer almalarn srdryor. Yiidolar, Fenerbahe'den iki hcum oyuncusu Volkan en ve Emmanuel Emenike'ye de talip oldu.
bir halt olaca yok.
Yer mleri