“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
Okutmayacaksýn bunlarý...
Murat Sayýn çizdi!
![]()
SORUYU basitleþtirerek sorarsak bir insan (bu durumda 200 kiþi) ayný anda hem Datça'da hem de Þanlýurfa'da bulunabilir mi?
Soru, sadeleþtirilmiþ haliyle kafalarý karýþtýrabilir; bu sebepten, biraz açalým...
Muðla'nýn Datça ilçesinde mevsimlik iþçi olarak bulunan 200 kiþinin, halkoylamasýnda memleketleri Þanlýurfa'nýn Hilvan ilçesine baðlý Gölcük'te oy kullandýklarý ortaya çýktý iddialara göre.
HDP Datça Ýlçe Baþkaný avukat Günfer Karadeniz, Yüksek Seçim Kurulu'na iletilmesi talebiyle Datça Ýlçe Seçim Kurulu'na sunduðu itiraz dilekçesinde durumu þöyle özetledi:
"Ekli listede isimleri belirtilen ve Datça'da inþaat iþçisi olarak çalýþan 80 kiþi, burada yaþadýklarýný ve seçmen kütüklerinin bulunduðu Hilvan Ýlçesi Gölcük Köyü'nde kurulan sandýklarda kendi adlarýna oy kullanýldýðýný, bu sayýnýn toplam 200 kiþi olduðunu, seçmen kartlarýnýn adreslerinin bulunduðu bu köye geldiðini, köyde tüm oylarýn kullanýlmýþ olduðunu öðrendiklerini beyan etmiþler ve itiraz etmemiz için tarafýmýza baþvurmuþlardýr... Adý geçen köydeki sandýk sonuçlarýnýn incelenerek, iddiamýz çerçevesinde burada yapýlan seçimin iptaline karar verilmesini arz ederiz."
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...simiz-40432263
Bu heyecanlý öykünün sonunu merak edenler, insan naklinde geldiðimiz bilimsel seviyeyi ve atýn Üsküdar'ý nasýl geçirildiðini öðrenmek isteyenler yukardaki linki týklayabilirler...
Ercan Akyol çizdi!
![]()
Ergin Asyalý çizdi!
![]()
Yer Ýmleri