Garip bir dönemdeyiz. Döviz hariç yatırım araçlarının neredeyse hepsi tepelerde. Türk borsasına da girsek Abd borsasına da girsek aynı. İşler bir şekilde ters gidip hava tersine dönerse kısa zamanda % 50 ye kadar kayıp yaşanabilir. Yani risk çok büyük. Kazanma şansımız ise bu oranda ve bu kadar yüksek değil.
Bu durumdan dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hem döviz kuru hem kendi getirisi olan fonları almakta çare olamayabilir. Çünkü kazanmak için abd borsasının veya dövizin yükselmesi gerekirken tam tersi ikisi de düşer mi. İşte böyle kafamda deli sorular.![]()
Aynı şekilde ben de bu piyasa şartlarında kararsız kaldım, elimdeki fonlara bakıyorum az miktarda hisse yoğunlardan var, ama çok miktarda değişkenlerden, katılım fonları, fon sepetleri bulunuyor tabi bunların çoğunun içinde yerli veya yabancı hisse var, borsalarda bir düşüş dalgası gelirse diye temkinli olup içinde hisse olanları azaltmalı mı diye düşünmeye başladım.
bunu bende çok düşünüyorum.
Müzik bittiğinde herkesin oturacak bir sandalyesi olmayacağı muhtemel, ama şu sorunun da cevabını bulamıyorum.
Reel ekonomilerde olası bir sendeleme olursa düşecek olan değerler az çok belli iken, yükselecek olan değer ne olacak ?
Tepe kavramı göreceli.. Dünya da bu kadar bol likit varken şu anda ki tepelerin dip kabul edileceği zamanlar göreceksiniz önümüzde ki 2 yıl boyunca... Yeter ki pandemi bitsin ve üretim çarkları dönsün, hayat normalleşsin..Paranin borsalardan başka gideceği yer yok görünüyor...SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mart ayına hatta Mart ortalarına kadar yatay hafif yukarı ,sonra bir sure için yatay aşağı.. Hafif düzeltmelerle devam bence...2021 yılı borsa ve hsyf yılı olacak diye düşünüyorum.. ..Belirttiginiz sekilde hisse secimi ve fon seçiminde ise seçici olunması gerektiğine kesinlikle inanıyorum.. Saygı ve sevgiyle..SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri