Originally Posted by
SOrRrOS
Sayýn mterdemli adenisleo7 isimli arkadaþýn bir hafta önce 9 TL DEN halka arz olan hissenin bu gün 17.48 i gördüðünü ve almayý becerebilenlerin hisse baþý bir haftada
17.48-9=8.48 TLkar elde ettiði velevki yüksekten satamadýn þuanda satsan
16.16-9=7.16 TL kim kime bir haftada %79.5 kar veriyor , arkadaþýn söylemiyle þirketin ne olduðuna bakmadan atlayanlar %79.5 karý cebe koydu arkadaþ neyin kafasýný yaþýyor.Tahtayý takip etmeden ezbere yazýyor.
YTD
Evet deðerli ortaðým; bende bazý mesajlarýn amacýný çözemiyorum. Aç gözlü olmayan açýlýþta 17 üzerinde atlamayan hariç bu kaðýtta zarar etmiþ olan birisi olacaðýný sanmýyorum.(is-garanti ve ziraatten bugün alýþlarýnýn ky olduðunu düþünmüyorum)
Bu tip mesajlar dikkat çekme amaçlý mýdýr nedir bilmiyorum? Geçen hafta da yüksek hacim sebebiyle 3. veya 4.gun tavan bozup milletin eline verecek diye yaygara koparanlar vardý? Ellerinde hisse var mýydý? Varsa kaç kotlarý vardý meçhul. Ama böyle gereksiz muhabbetin kimseye faydasý yok.
Bu halka arz çok farklý bir deneyim oldu. Þirketin kurumsal yurtiçi ve yurtdisi firmalara verdiði hisseler baský oluþturdu. Ve kar realizesi bugün gerçekleþti. Yukarýda yazdýðým gibi bugün alan gruplar var. Bunlarýn ky olmasý mümkün deðil. Maliyetleri de yüksek sayýlýr. Örneðin zirrat ve garantinin maliyeti 17 üzeri.
Ben de -Ziraat-garanti-isbank- o þirketler kurumlar gibi tavaný bozsa da toparlar diye düþünüyordum. Ancak sert satisi karsilayamadilar. Bu da benim yanýldýðým ongorum oldu. Ve yüksek hacimli ilk 3-4 günde yazýp mal almamak da hatam oldu. Neyse tecrübe bedava degil.
Önemli olan kaybetmemek.
Herkese bol kazançlar.
GM1910 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Son düzenleme : mterdemli; 14-12-2020 saat: 17:17.
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladýklarýnýzdan deðil.
Stefan Zweig
Yer Ýmleri