.....................
.....................
Son düzenleme : Patrick Bateman; 22-03-2017 saat: 22:22.
aksine bu kapý pencere saçmalýðý güvensizlik yaratýyor. Baðýmsýz bir kurum öyle siyasetçinin sözüyle hizaya gelip,kaçak saklý iþler yapmaz. Tek bir faizi olur ve eskiden Durmuþun yaptýðý gibi faizi þak diye yükseltir kimseye sormaz. Þimdi bu var mý yok, tam biatçý aile bankasýný andýran bu kurumun bastýðý paraylada ÝÞÝM OLMAZ!...
Ben tcmb'nin bu attýðý adýmlarý da atamayabileceðini düþündüðüm için *nispi* olarak bu hamleleri pozitif yönde bir adým olarak görüyorum. Ancak daha önce de söylediðim gibi þiþman kadýn þarký söylemeden opera bitmez. tcmb'nin politikalarýný þiþman kadýnýn þarkýsý bitene kadar objektif olarak izlemekte fayda var. Ýzleyelim görelim.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Benim bildiðim beton suyu çeker. E don olayý olduðunda da betonun içindeki su donarak beton zarar verir. Belki de bilmediðim biþeyler vardýr...
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3.5 dolar dibi gibi oraya vurur sa iyi al fýrsatý olur mu diye insan iç geçiriyor. trompa birileri kýymetli dolar dýþ ticarette iyi deðil demiþ dolma akýllý hemen çarketti
Mahfi Eðilmez'den;
http://www.mahfiegilmez.com/2017/03/...t-devrete.htmlKarayollarý Genel Müdürlüðü’nün açýklamasýna göre yap-iþlet-devret modeliyle yapýlan Osmangazi Köprüsünden Hazine garantisinde öngörülen günlük 40 bin araca karþýlýk ilk 50 günde toplam 669.611 araç geçmiþ.
Geçiþi Garanti Edilen Araç Sayýsý: 40.000/Gün x 50=2.000.000
Araç Sayýsý Açýðý:1.330.389
Buna göre eðer ilk 50 günlük performans yýl boyunca devam edecek olursa Hazine’den köprü iþleticisine ödenecek tutar oldukça yüksek bir tutar olacak. Sonuçta bütçe gelirleri vatandaþýn vergisinden ve (ceza, kira, ecrimisil vb gibi) ödemelerinden kaynaklandýðýna göre Osmangazi Köprüsünden geçsin geçmesin kiþi baþýna herkesin ödeyeceði bir tutar doðmuþ olacak. Yap iþlet devret projesiyle yapýlan diðer çoðu altyapý tesisi için de benzer bir durum var.
1980’lerin ikinci yarýsýnda Dünya Bankasý’nýn büyük bir buluþ gibi Türkiye’ye getirip pazarladýðý Yap – Ýþlet – Devret projeleri gündeme geldiðinde Hazine yönetimi bu konuya karþý çýkmýþ, bu garantilerin Türkiye’nin aleyhine çalýþacaðýný öne sürmüþ ama bu itirazýný dönemin politikacýlarýna dinletememiþti. O dönemde yasal altyapý hazýr olmadýðý için bu projeler yaygýn olarak yaþama geçirilememiþti. Ýlerleyen dönemde yasal altyapý tamamlandý ve Hazinenin satýn alma garantisinin yanýna bir de finansman garantisi eklendi. Bu konuya o tarihte birçok kiþi gibi ben de itiraz etmiþtim .Ama itirazlar bir iþe yaramadý ve projeler yaþama geçirildi. Ve iþte ilk sonuçlar korktuðumuzun baþýmýza geldiðini ortaya koyuyor.
Yer Ýmleri