10 yýl önce ne alýrsan 1 TL. dükkanlarý vardý.
Bugün ne alýrsan 3.5~5 TL oldu.
Ýþte memleketin çoðunluðunu oluþturan orta ve alt kesiminin alým gücündeki deðiþim.
10 yýl önce ne alýrsan 1 TL. dükkanlarý vardý.
Bugün ne alýrsan 3.5~5 TL oldu.
Ýþte memleketin çoðunluðunu oluþturan orta ve alt kesiminin alým gücündeki deðiþim.
Neyse Abd li vatandaþýmýz sýzlana dursun biz iþimize bakalým. Bugün Abd den yanlýþ bilmiyorsan tüketim harcamalarý verisi gelecek , eðer iyi gelirse Usd/Tl de 3.64 ler veya üstüne bir hareket olur gibime geliyor. Öte yandan Türkiyede Dolar üzerinde aþaðý yönlü baský devam ediyor,Viop da oynayan varsa Dolar çýkýþlarý sanki short için kullanýlabilir . Tabi söylediklerim herkesin yaptýðý gibi tamamen sallama , katiyen al-sat-tut tavsiyesi deðildir . Zaten ne demiþler, ``kelin merhemi olsa önce kendi baþýna sürermiþ.``
ABD'de Trump'ýn ne yapacaðý belli deðil. Türkiye'de 16 nisan referandumunun ne getireceði götüreceði belli deðil. Belki iki ülkede bu iki konu ile ilgili gelinen nokta, birbirini destekleyecek veya dengeleyecek. Belki birbirini destekleyerek dolar artacak veya yükselecek. Belki de dengeleyerek mevcut seyrinde devam edecek.
Ýki faktör de çok önemli ve galiba ne olacaðýný da hiçkimse bilmiyor.
gop paralarý yine dolara feci sopa atýyor.
ne olacak bu dolarýn hali böyle
þu gerçeði kabullenin artýk dolarcýlar.
2016 dan beri tüm dünya dolardan kaçýyor. tl nin çakýlmasýnýn fed ile bir kuruþ alakasý yok.tl siyasi sorunlarla çakýldý ve hala aþýrý deðersiz.
artýk fed safsatalarýna bakmayýn. tl yine deðer kaybedecekse iç sorunlarý yüzünden olacak.
kayýt olduðum günden beri bunu yazýyorum..
fed masallarý bitti.
Beni bilen bilir..uzun süre oluyor FED'i pek kaale almadýðýmý..
Ancak þu söylediðinizin hiç bir aslý astarý yok: ''2016 dan beri tüm dünya dolardan kaçýyor.''
Kaçýyorda nereye gidiyor...
Ha birde '' tl nin çakýlmasýnýn fed ile bir kuruþ alakasý yok'' ...belki iki kuruþ alakasý vardýr..Kel'in ortaya çýkmasý açýsýndan deðil mi?
Ayrýca ben mecburen dolar tuttuðumu düþünüyorum..öyle yukarýdan üfürmekle olamaz..alternatiflerinizi görelim..belki dolardan vazcayarýz deðil mi?
Yer Ýmleri