Originally Posted by
r.lucas
þimdi þöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açýkladýðýndan iki kat olduðunu savunanlar öyle düþünen arkadaþlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalýþan iþçisi mavi yakalý beyaz yakalý vsvs çalýþan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalýþanlarýn aldýðý maaþlar ,ortalama bir refah seviyesini karþýlýyor insanlarýn ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da þöyle bir þey var fiyat artýþlarý yaþanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...deðil mi ? patlýcan 3 liradan 6 liraya çýktýðýnda þaþýrýyoruz .nasýl olur diye e patlýcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mýdýr .(tabiki paradýr orasý ayrý 1 lira madeni parayý sabah akþam cebimden çýkartýp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazý þeylerin fiyatý satýn alýnabilir seviyede o seviyeden yukarý çýktýðýnda insanlarda sýkýntý yaratmýyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatý vardýr .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalýdýr çünkü ..e bazý þeylerde vardýr harbiden ucuzdur .o ucuz malýn fiyatýnýn artmasý enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlýþ düþünüyorsam bilen açýklasýn ..örnek veriyorum öðlen yemeðini ortalama lokantada yiyeceðim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacýk 30 tl diyor ..bu pahalýdýr enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çýkmýþ beni baðlamaz .ayný lokanta deseki 18 de 16 ya düþüdüm yine gitmem yani bir öðle yemeðine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlýcan 3 liradan 5 ya çýkmýþ ...250 gr kýyma al 10 lira ... bir karnýyarýk yap yanýna bir de pilav 4 lirada o tutar yaðý vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kiþilik aile 2 gece doyar ..
Yer Ýmleri