Originally Posted by
enki
Bende öyle yapýyorum zaten..içerideki olaylarýn etkisi var tabiki..ancak dýþarýsý sanki bana daha önemli geliyor..yani ''fear trade'' baþladýðýnda en zayýf halka olarak iyi sallanýyoruz ancak..diðer durumlar o kadar etkili olamýyor..benim gözlemim..
Mesela Trump'ýn seçiliþinden sonra dolarýn durumu..Trump uçuracak, FED þakýr þukur faiz arttýracak gibi..
Yada 2016 baþýnda FED 3-4 faiz artýþý yapacaðým dedikten sonra ortalýðýn karýþmasý..gibi benzer durumlar..
Ucuz ve bol paranýn yarattýðý bir sürü balon var..FED parayý gevþetirse ortalýk rahatlýyor..sýkarsa ortalýk kasýlýyor..
Ýþte büyük ihtimal tüm dünyada hala bol ve ucuz para mevcut Dolar/ Meksika Pezosu bile gördüðü en yüksek noktadan yaklaþýk %17 deðer yitirmiþ yani Pezo deðerlenmiþ yine ayný þekilde diðer para birimleri, þuan Dolar/TL'de ya bizim bilmediðimiz fakat piyasanýn fiyatladýðý bir durum var yada þuan riskleri aþýrý fiyatladý.
Neyse ben geçen günde yazdýðým gibi dolarýn arkasýndan esen rüzgarlarýn kesildiðini düþünüyorum o yüzden altýn mý alsam diye düþünürken o da biraz gitti bakalým parayý nereye park edeceðim
þuan kararsýzým...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri