Geçmiþi oku geleceðe yön ver.Yazdýklarým yatýrým ve siyasi tavsiye deðildir.
Var mýsýn ki yok olmaktan korkuyorsun demiþ bilge bir adam.
Laf bana geldi sanýrým...
Size yazdýðým yazýlar sizi kýrmak adýna deðildi. Bu forumda cevap yazmýyorum aslýnda bir çok laf atana, engelliyorum bir sartre'ýn dediði gibi,ben görmüyorum, varolamýyor, .![]()
Sizi görüyorum ama
Yanlýþ anlamayýn ben sizin teknik analize laf söylemenize karþýlýk eleþtiri getirmiþtim size. Sizin yaptýðýnýz da aslýnda bir teknik. Baþarýlý bir trader dýr þu sözün sahibi: "Baþarýnýn en büyük sýrrý, büyük bir sýrrýnýn olmayýþýdýr. Ve eðer varsa bu benim için de bir sýrdýr." Ed Seykota; Kendisi çok baþarýlý bir trend takipçisidir.
Sizin de yaptýðýnýz aslýnda buna benzer. Ve bu piyasda bu davranýþ modelini asla yadsýmam.
Bana göre teknik hep öndedir ancak manipülatif (eksta para giriþi/çýkýþý) piyasalarda amplitüdü yüksek savrulmalar kaçýnýlmazdýr.
Temel yönden baktýðýnýzda orta/uzun vadede dolar basmadýðýnýz sürece dolarýn artmamasý sadece Trump ýn elinde.
Dediðiniz de olacak beklentim vardýr. Bu dolarý niye aldým diyecektir birileri, zamanýný kestirmek zor....
Su anda sokaga cikip kime sorarsan her 10 kisiden 8'i dolar dahada yukselecek diyor.....
Dun Beykozda bir lise hocasi ve akrabalarinin kendi aralarinda topladigi parayla kendilerine piyasa rayic degerinin altinda bir arsa sattim. Bana verilen ortak paranin %80 doviz idi. icinde 10 € banknot bile vardi.
Bu ulkede hep sunu gordum...Halk bir yatirim enstrumanina cok kar etmek beklentisi ile suru halinde yoneldiyse firsa treni kacmistir demektir.
Bakalim bu defa sonuc ne cikacak ...
Yer Ýmleri