Sene baþýndan beri ECB ve BOJ 1 trilyon dolarýn üzerinde tahvil almýþ..para çoðaltmýþ, QE yapmýþ yani..Çoðaltýlan Euro'larýn bir kýsmý dolarýn ihtiþamýna dayanamayarak, kanatlanmýþ ABD gitmiþ..dolara çevrilerek tabii..
BOJ ise 3,5 trilyona dolara yakýn..bu Yen'ler Dolar olmuþ dünyayý tavaf ediyor..meblaðý bilemem ama bu meblaðýn hatýrý sayýlýr bir kýsmý ABD borsalarýnda ve ABD tahvillerinde..gerisi bilmem nerede..
Þimdi bu gerçekler ortadayken ne bitmiþ..sular mý kesilmiþ..
Havuzu besleyen boru mu patlamýþ..
Neyse herkes okuyacak yorumunu kendine göre yapacak..
Ha bu arada ben trade etmiyorum..izleyiciyim..
Sadece yiyorum..![]()
Zaten FED de tahvil alarak piyasaya para vermiyordu..bankalara para pompalýyordu..kredi çekilsin diye, biliyorsundur..þimdilerde ABD'de kredilerde yavaþlamaya baþladý..
Diðerinde ise ECB ve BOJ'un, sadece QE'lerinden dolayý dolara çevrilip ABD tahvillerine giren paralarýný düþün..girmesiydi tahvil faizleri nice olurdu..vede piyasa faizleri gibi..selamlar..
2008 den beri baslayan dolarin yukselis trendinde Gelismekte olan ulkelerde Rubleden sonra en cok deger kaybeden TL olmustu..Bu sure zarfinda Ruble %272, TL %245 deger kaybetmisti...En yakin ekurulerimiz olan USDRUB, USDZAR gibi paralar tarihi zirveleri gordukten sonra inis cikislarla %25-30 arasi duzeltme yaptilar.. USDTL ise simdiye kadar %10 civari duzeltme yapmis durumda...Hareket tarzlari birbirlerine benzer ama hareket zamanlari farkli...
Koca gün sepet kur 61,8 test edecek diye týrmalayýp durdular yahu.Dünde ayný haltý yediler akþam abd seansýnda çat diye yukarý çizdiler bugün akþam ola hayrola gün içi gene ekmek yok düþtük jöleli tayfasýnýn eline resmen. Adamlar göstere göstere dolar almayýn dedi bugün yani devlet eliyle almayýn demek ne demek ya hiç iþte bilmiyorlar ulan spk ne halt yiyor orasýný anlamakta imkansýz.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
15,30 gene usdtry günün dibinde ve merkez bankasý kuru belirleniyor ayný anda vadeli endeks sabahki gap hariç günün tepesinde 122600 de 15,30 dan sonra neler olacak bir görelim
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
bugün artýk biraz daha salýndýktan sonra yarýn 3.50 ye dokunur muyuz acaba ?
Yer Ýmleri