Simdi cayir cayir harcayin.
Paralari yidin Duran Agabey..Lay lay lom diye.
Bazilariniz turku yakin.
Ekonomi sahlaniyahh.
Simdi cayir cayir harcayin.
Paralari yidin Duran Agabey..Lay lay lom diye.
Bazilariniz turku yakin.
Ekonomi sahlaniyahh.
Ortada bir para var herkes buna gözünü dikmiþ durumda, esnafýn, turizmcinin, havayollarýnýn, yeni nesil kahvecilerin pandemi sonrasý hepimizi sevgiyle kucaklayacaðýný biliyoruz.
Mesela yemek kartlarýna þirketler yýl sonunda zam yapar, yýlbaþýnda yemek yerleri zam yapar. Size gelen zamla fazladan bir gün tatlý bile yiyemezsiniz. þirketlerin verdiði yemek parasý, az geldi. Bu sefer yemek yediðiniz tabaktaki patates oraný artar, diðer ürün oraný azalýr.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Maaþlara enflasyon oranýnda dahi eklenmeyen artýþa ZAM deniyor. Pratikte artýþ deðildir, zam hiç deðildir.
Ama mal ve hizmetlere yapýlan enflasyon üzerindeki arttýrýmlar GÜNCELLEME oluyor.
Hep Kýlýçdar 'ýn baþýnýn altýndan çýkýyor bunlar .
President Trump signs bill that includes $900 billion stimulus deal after delay.
https://www.yahoo.com/money/presiden...012610635.html
Linç yiyeceðim biliyorum ama asgari ücret çok yüksek verildi.
Beyaz yakalý yine en fazla resmi tüfe rakamý kadar (%14) zam alacak. Asgari ücrete %22 beyaz yakalýya en fazla %10-14
Kendi seçmeninin çoðu asgari ücretli chp lilerin çoðu beyaz yakalý olduðundan yýllar boyu yaptýklarý yakýnsama devam ediyor.
Bunun böyle olacaðýný söylemiþtim...
Yakýnda beyaz yakalýyla mavi yakalý ayný ücrete denk gelirse þaþýrmam.
Üniversite okumanýn, yýllarca sýralarda dirsek çürütmenin bir anlamý kalmadý.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Ayrýca iþverenlerin hepsi sanki koç sabancý.
3-5 iþçi çalýþtýran küçük iþletmeler ne yapacak? Zaten pandemi nedeniyle kepenk kapatmamak ve iþçi çýkarmamak için direniyorlarken bir de yüksek iþçi maliyetine ne kadar dayanabilecekler?
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Kusura bakmayýn ilk linci ben yapayým. Chp asgari ücreti 3100 tl uygulayýn diyorsa chpli iþverenlere düþen en az 3100 tl maaþ ödemektir.
Sorun asgari ücret artýþý deðildir. Sorun insanlarýn asgari ücretle çalýþmak zorunda olmasýdýr. Þimdi bu zam sonrasýnda emeklilere enflasyon oranýnýn üstünde zam yapýlmasý elzemdir.
Beyaz yakalýnýn sorumluluk taþýyan kesim hatta gülümseten tabiriyle iþveren tarafý olduðu düþünülürse onlar iþverenin asgari ücret için önerdiði zam oranýný alacaklardýr
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri