Ülkede þöyle bir gariplik var. Memurun kesintisi düþük olur emekli maaþýda düþük olur. Ýþçinin kesintisi yüksek olur maaþýda yüksek olur. Sorun þurada baþlar
Yaþarken hem memurun hemde iþçinin paraya ihtiyacý vardýr. Memura senden az kesiyor al sana fazla para denmez. Ýþçiye senden çok kesiyoruz. Yokluk içinde yaþada denmez.
Ben temelde asgari yaþam standartlarýný karþýlayan tek tip bir emekli maaþý ve buna uygun kesintiden yanayým ama iþverenin bu parayý çalýþana vermek yerine oh ne güzel diyeceði için bu sisteme hazýr olmadýðýmýzý düþünüyorum.
Dünyada bizim dýþýmýzda ev geçindirip çocuk okutan emekli var mý bilemiyorum. Emekli normalde emekli olmadan önce tüm hazýrlýklarýný yapmýþ. Üzerindeki tüm yüklerden arýnmýþ. Artýk tek patronu kendi keyfi olmasý gereken bireydir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
bu da twitter dan bunu ben söylemiyorum
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroðlu
@mehmetcilingiro
Sözde bilim kurulu bu sorularým sizlere; 1. Grip aþýsý neden yok? 2. Zatürre aþýsý yeteri kadar neden yok? 3. Her gün 250 küsür vatandaþýmýz hayatýný kaybederken Amerika, Avrupa, Kanada, Güney Amerika aþýlamaya baþlamýþken halen de covid neden aþýmýz yok? Niye o zaman bilimkurulu
ÖS 10:38 · 29 Ara 2020·Twitter for iPhone
17
Retweet
2
Alýntý Tweet
174
Beðeni
AYÞEGÜL ERTAN
@aysegulertan0
·
49d
@mehmetcilingiro
adlý kiþiye yanýt olarak
Hocam geçen yazmýþtýnýz aþýlar geldi diye ,meðer bizim elit tabaka çoktan aþýlanmýþ bile ..doðruymuþ söyledikleriniz ..
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroðlu
@mehmetcilingiro
·
42d
Tabiki bilmeden teyit etmeden konuþmam bem beni halen tanýmadýnýzmý. Hatta seçim haklarý olmuþ AstraZeneca mý Pfizer mý diye. Çalýþmadan bahsetmiyorum gerçek aþýlanmadan bahsediyorum.
Zamanýnda iþci grev yaptý haklarýný aldýlar ..ülkemizde hak hukuk aramama sorunu var ..Baktýlar grev oluyor haklarýný alýyorlar koministlik solculuk içat ettiler hak aradýnmý hain oldu. Þuan gunumuzdeki gibi...Ne biliyim ufaktan sebeplerden kadýn cýnayetlerý oluyor mesela 301 kiþi ölüyor o kadar aile arasýndan bir kiþi bile buna sebep olaný cezaevi cýkýsý bekleyim elini sýkýp iyi yaptým aslaným demiyor. bostana inek girdi diye kan davasý oldugu bir yerde..
Hakkýný arayan yok haksýza cezada yoksa boyle gider. Bundan sonra gelecek hukumet kým haram yedi ise peþine dusmeli ozellýkle o anlasmalarýn altýna imza atanýn 20 sene içeri týkmalý
Zamanýnda çöpculer profesörden fazla maaþ alýr. Sokagý baskasýna süpürtür evýnde cayýný içerdi...Köylümüz desen tembeldir dedikoducudur cami imamýnýn seks hayatýna kadar konusurlar koy kahvesinde. Çifcininde suan dustugu durumada þahsen acýmýyorum.
Ýyi çalýskan köylu cifcide var elbet cogunluk dedikoducu tembel 1 ekip 10 kazanma pesinde o yuzden býr sene patates pahalý olunca hepsý patates ekmesýnýn sebebýde bu.
bir yanlýþýnýz var, annem 65 yaþ altýnda, engelli ya da kronik hasta deðil. Ankara'da mahalledeki, hatta sokaðýmýzdaki eczaneden aldý yaptýrdý..2-3 gün önce. Mahalle de öyle hastane vs olan bir yer deðil. Sýradan bir eczane. Hiçbir torpilimiz yok. belki siz 1-2 ay önce ulaþmaya çalýþtýysanýz o dönem henüz zatüre aþýsý gelmemiþti, insanlar isim yazdýrýyor sýraya giriyordu vb.. þimdi millet corona aþýsýna odaklandý zatüre aþýsý bulunuyor.
Ülkemizdeki en buyuk sorun hak, hukuk aramamazlýktýr. Bunlar olmaz ise mafyalasma anarþi baþlar.
Adalet mülkün Temelidir. sözüde boþ yere soylenmemiþtir.
Yer Ýmleri