Ortaokul mezunu bakan kim , þuan görevde mi?
Ben þöyle bir yazý buldum, burada da ilginç þeyler var ama bakan yok .
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...oktor-2422321/
Ortaokul mezunu bakan kim , þuan görevde mi?
Ben þöyle bir yazý buldum, burada da ilginç þeyler var ama bakan yok .
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...oktor-2422321/
Tevatür; demiþ ki, býktým ben bunlardan hiç dertleri istekleri bitmiyor, ulan öbürlerine maaþýný veriyorsun yetiyor, oturup iþini yapýyor, yetmezse fazla mesai yapýyor aðzýný açmýyor, zaten F ile M ile S ile alakalarý da yok bildiðin yurdum insaný, bunlarý getirin tekrar. Bazý kadrolar deðiþmiþ, deðiþiyor diyorlar.
Hem mülakat komisyonlarýndan dönen dolaplar, hem tarikatçýlýk, hem þark kurnazlýðý, hem de Z kuþaðýnýn tuhaflýðý ileride çok baþýmýza bela olacak. Onlar da biliyor, iþi bilen kitle, eski ama yaþlanmýþ kitle, týbbýyede, mülkiyede, askeriyede, yargýda, emniyette bile, her yerde. Bunlarýn baþlarýna genç liyakatsiz insanlar verilince küstü gitti, küçük bir grup kaldý, onlar da idealist, ben de gidersem ne olacak filan diyenler. Buna da eleþtiri getiriliyor ya, her eski nesil yeni nesli beðenmez diye. Öyle deðil iþ, zýmzýr kuru cahil hiçbir þey bilmeyen bir nesilden bahsediyoruz, sloganý var, usturuplu bir þekilde tartýþýnca destekleyecek donanýmý yok. Asýl sorun fen bilimlerinde, matematikte, bu çok kötü çok. 4 iþlemde zorlanan var o derece.
Ne olur, bence bu Meþrutiyetle baþlayan, Cumhuriyetin ilanýndan bu yana ilerleyen dalganýn düzeltme dalgasý, buralarda bir yerlerde bitecek, ortada buluþacaðýz. Cumhuriyet mi Demokrasi mi, ikisi de. Kurucu Meclisin rejimin devamý için kurduðu denetim kurumlarý demokrasiyi denetlemeli midir, yoksa demokrasi her þey midir, (seçilmiþ/atanmýþ meselesi) denetlenemez mi? Ya da diktatörlük demokratik bir olgu mudur, yoksa asýl kötü olan þey tiranlýk mýdýr? Her þey yerine oturacak. Demokrasi Cumhuriyetin temellerine yönelmekten vazgeçecek, yoksa Suriye'den Irak'tan Ýran'dan farklý deðil etnik yapýmýz, model dayanamaz çökerse yeni model gelir. Roma 1000 yýl sürdü, her türlü etnik yapý sonunda Romalýyým dedi, sonrasýnda gelenler onlara toptan Rum dedi. Osmanlý olmak da 600 yýl sürdü, öncesi Karamanlý, Candarlý v.s. v.s idi. 100 yýl bunlara göre çok kýsa, bu doðal sürece kalýrsa iþimiz uzun yýllar model devam etmeli. Ya da toplumsal bilinç aþýlanmalý, sosyal ekonomik model iyi çatýlmalý, Kurucu Meclisin attýðý temeller kutsalmýþçasýna kollanmalý, yoksa kaos baþlarsa, insanýn insana yapabildiðinin sýnýrý yok bunu yaþamamalýyýz. Saygýlar.
Maalesef öyle deðil Sn Komutan Logar, insan gücünü, sayýyý kullandý Stalin, sürdü sahaya. Yani kimine göre vatan savunmasýnda bu normaldir, olmalýdýr. Japon Ýmparatoru da teslim oldu, önemli olan ýrkýmýn hayatta kalmasý dedi, Japonlar az mý milliyetçiydi, vatanýný seviyordu. Ben asýl þunu sordum, doðru ne? Sayýlarýn önemi var mý yok mu? Mesela, Saddam Halepçeye gaz attý 10 bin kiþiyi öldürdü diye, sen Saddamý yýktýn, ülkeyi kaosa attýn, milyonlar öldü, hala da ölüyor, oradan Suriye'ye sýçradý, IÞÝD in beyin takýmý eski Saddam askeri, bürokratý, hepsi de Irak'ýn bir hapishanesinden -nedense geliyor. Milyonlarca insan hayatýnýn yanýnda 10 kiþinin hayatýnýn önemi var mý yok mu? Felsefik meseleler, kaçtým saygýlar..
10 çocukla beraber bir balonla okyanusu geçmeye çalýþýyorsun.
Bir süre sonra balon irtifa kaybetmeye baþladý, 3 çocuðu atman lazým yoksa balon komple aþaðýdaki köpek balýklarýnýn kucaðýna düþecek. Kendini de atamazsýn sensiz balon seyahati tamamlanamaz.
Evet þimdi ne yapýlacak, çocuklar atýlmayacak mý ,atýlacaksa o 3 çocuk nasýl seçilecek?
Balon paradoksu deniyordu galiba buna.
Bir de berber paradoksu vardý.
Kasabada tek bir berber vardýr ve bu berber sadece kendi kendini týraþ edemeyenleri traþ edecektir . O halde berber nasýl traþ olacaktýr?
Bizde de dolar paradoksu var . Ýsim babasý ben olayým.
Olmayan ama herkesin istediði þeyin fiyatý nasýl düþer?
Keyness mezarýnda ters dönüyordur![]()
Yer Ýmleri