Altýn ve gümüþ sadece süs için kulalnýlmýyor.Þu anda üretilen gümüþ 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açýk var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yýl önce 5 milyon ons gümüþ talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler þunlar bunlar hepsi altýnsýz gümüþsüz olmaz , 30 yýl sonrasýnýn dünyasý altýnsýz gümüþsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar deðer kaybetmez.
Türklerin ve merkez bankamýzýn yaptýðý tek doðru hareket var,o da altýný hepimizin çok sevmesi,hem de halkýmýz fizikisini seviyor,bu satanist soytarýlarýn en nefret ettiði yatýrým tarzý.
Las vegasa gidenlerin yeni tutkusu. Fiili olarak bir iþe yaramýyor. Zira fiyatý ayný yerde durmuyor. Diðer yandan paris iklim anlaþmasý deyip, gretaya tvye çýkarýp, bitcoin mine ederek dünyanýn elektriði boþa harcýyorsun.
Sonuçta kazanan her zaman haklýdýr. ama neden arttýðýný açýklayabilen yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
O egeli ben deðilim
Altýn miktarý sýnýrlý bir þey, dünyada yüzeysel altýn çýkarmak kolay ,çýkarýlmasý kolay olan altýn zaten yüzyýllardýr çýkarýlýyor.Giderek altýn daha derinden çýkarýlmak zorunda .Teknolojisi kolaylaþmasýna raðmen çýkardýðýn coðrafya giderek zorlaþýyor,o yüzden o iþler öyle kolay deðil.Millet altýna fazla yönelmesin diye malum odaklarýn milleti yanlýþ bilgilendirmesi onlar.Bir ara bir asteroid de tonlarca altýn bulundu diye haber bile yapýlmýþtý.Ben o konuda bir çakallýk görüyorum,asýl saðlam deðer altýndýr gümüþtür ,gerisine bu ara güvenmem.Ha borsa çakýlýr o zaman baþka ,bu balon fiyatlar manasýz.Bitcoin tamamen ilgi alaným dýþýnda,aklým ermiyor öyle bir þeye.Ýlerde sistem deðiþir bütün dünya dijital paraya geçelim der o zaman anlarým,böyle baðýmsýz coinlere ben para yatýrmam.
Emtiada sanayide kullaným çok önemli.Bu konuda altýn biraz geride kalýyor,gümüþ daha önemli.Ama misal paladyum sanayide kullanýmý artýnca son 5 yýlda 5 katýna gitti.Benzerini özellikle gümüþte ve platinde bekliyorum.Altýna güvenmemin nedenleri bambaþka ama konu çok uzayacak neticede burasý dolar topiði.uzun lafýn kýsasý bitcoin falan bana uymaz.
Yer Ýmleri