Buldum galiba. 100 kiþi üzerinden, uygulanan doz/hýz grafiði, Ýsrail'le Bahreyn'i kaldýrýp oynatýn.
ABD 30 Aralýk itibarýyla % 0.84, þu an %1, yani doðru grafik. Oradan günde kaç doz yapýlýyor kabak gibi ortada
ps.: tek doz hýzý
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
22 500 kiþi. 3 vardiya , 7 gün 24 saat . Dakikada 1 aþýdan haftada 3 milyon kiþi yapar.
Hayati önem arz ettiði için veterinerler, öðrenciler bile görev alýr 22500 deðil 50 bin de olur .
Mesele aþý yapma deðil aþýyý ulaþtýrma ve fiziksel þartlarý hazýrlama. Hahh iþte burasý sýkýntý.
Ýngiltere 20-27 Aralýk arasýnda 7 günde %1.4 ü aþýlamýþ, sonraki verileri eklenmemiþ, nüfusu 56 milyon desek, 784 bin kiþi, günde 112 bin kiþi yapar günlük aþýlanan sayýsý. Tek doz bu arada, ikincisi de yapýlýnca, total aþýlama hýzý yarý yarýya düþer.
Ortada aþý yok , aþý yapma derdine düþtük. Günde 1 milyon aþý yapsak ne olacak 10 milyon yapsak ne olacak .
Ama þunu biliyorum, turizm sezonu açýlmadan aþý iþi biter. Ýþinize gelirse ,olduðu kadar artýk. Olsa da yaptým olmasa da yaptým.
Arkadaþlar bizde saðlýk sistemi aslýnda pek çok avrupa ülkesinden iyidir.Aþý temin edilebilirse aþýnýn organizasyonu yapýlmasý sorun olmaz da aþý temini konusunda ne aþamadayýz bu herifler ne dolaplar çeviriyor bilemiyorum.Pek çok karanlýk nokta var o konuda
Yer Ýmleri