Ben de 3 ay önce geçirmiþ olmama raðmen aþýyý oldum , hastalýðý geçirmeyen eþim de oldu. Þimdilik ikimizde de bir sýkýntý Yok. Bu Asi özelinde olmamakla birlikte aþý suphesiz týp tarihinin en büyük icadidir.
Ben de 3 ay önce geçirmiþ olmama raðmen aþýyý oldum , hastalýðý geçirmeyen eþim de oldu. Þimdilik ikimizde de bir sýkýntý Yok. Bu Asi özelinde olmamakla birlikte aþý suphesiz týp tarihinin en büyük icadidir.
Evet ülkemizde bankalarýn bilançosu saðlam da......
Her konuda olduðu gibi ipotekli konut alýþveriþinde tüm hasar vatandaþa býrakýlmasýna raðmen bankalar emlak zengini oldu,bundan bir kaç yýl evvel bankadan konut almak oldukça avantajlýydý çünkü gayrý menkulu sermaye olarak gösteremiyorlardý ama þimdi öz kaynaklarýnda nakit gibi gösterebiliyorlar ve yýllarca satýlamayacak fiyattan satýþta tutuyorlar,peki her hangi bir kriz durumunda paraya çevirmeye kalksalar o deðerleri bakiye olarak alabilirler mi?
Tamam Sn hkm,
Siz bizim topiðin kobayý olun...size bir þey olmazsa biz de olalým.
Yok yok, sonra Sn Reha Kaya da olsun...daha garantili olur, þimdi siz doktor moktor saðlýklý yaþamýþsýnýzdýr, sürekli tahlil check up, þekeri kes, tuzu kes, spor yürüyüþ, fitaminler, arada bir detoks falan...esas veri Sn Kaya..ona da artýk bir þey olmuyorsa, konu kapanmýþtýr![]()
Ýstanbul'da lapa lapa kar yaðýyor yarým saattir, maþallah diyelim, barajlarýmýz dolsun yavaþ yavaþ...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Cumhurbaþkaný Erdoðan, dolardaki düþüþ seyrine daha fazla seyirci kalamadý...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=386486
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Tarihte kimse, aþý bulan bilimadamlarýndan fazla hayat kurtarmamýþtýr. Kýsaca bu kahramanlarý analým.
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-tekno...manlar/1818098
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
27 Temmuz 1921'de, Kanada'da Toronto Üniversitesi Týp Fakültesi'nde Dr. Frederick Banting ve yardýmcýsý Charles Best tarafýndan elde edildi. Ayný gün,pankreasý alýnmýþ bir köpeðe verildi. Banting, þeker üzerinde etkin olan hormonun pankreas tarafýndan üretildiði yargýsýna varmýþ ve bu yargýsýný kanýtlamak için bir deney yapmýþtý. Bu deneyde gösterdiði baþarý, daha sonra milyonlarca þeker hastasý için bir saðlýk kaynaðý oldu.
Ýnsülin ile tedavi edilen ilk kiþi 14 yaþýndaki þeker hastasý Leonard Thompson'a, 11 Ocak 1922 günü Toronto General Hospital'da,Dr.Walter Ü.Champbell ve Dr. Alma A. Fletcher tarafýndan insülin tedavisi uygulandý. Hastalýðý çok ilerlemiþ bir aþamada olduðundan, Thompson'un, hastaneye getirildiðinde yaþama þansý çok azdý. Ýnsülin sayesinde yeniden normal bir hayat sürmeye
baþladý.
Sir Frederic Banting'in evi London, Ontario'dadir. Ben de ayni kentte oturuyorum.
Bu arada,
Rumen Týp Okulu'nda (en) fizyoloji profesörü olan Nicolae Paulescu, Fransa'da sürdürülüp Romanya'da da patenti alýnmýþ benzer bir çalýþmayý 1921'de yayýmlamýþtýr ve o zamandan beri de Rumenler, insülini keþfeden kiþi olma unvanýnýn Nicolae Paulescu'ya ait olduðunu savunagelmiþlerdir.
Her kim icad ettiyse, milyonlari hayata dondurmustur.
Mekanlari cennet olsun.
Yer Ýmleri