Originally Posted by
Achiles
Bence kilit nokta S-400 deðil, Suriye. Gözümüzün içine baka baka PKK'ya destek vermeye devam ettikleri sürece bir diplomasi zemininde buluþmak mümkün deðil. Yani en son açýklamalarýna göre diyorlar ya, tamam biz size CAATSA yaptýrýmý uyguladýk ama, o konu bizim anlaþamadýðýmýz konu olsun, o konu dýþýnda eskisi gibi devam edelim' in mümkün olduðunu sanmýyorum. Aslýnda orada þunu da demek istiyor, bu yaptýrýmlar gerektiðinde esniyor, etrafýndan dolaþýlabiliyor, lakayýtlaþabiliyor, onu da ima ediyor aslýnda ihracaat lisanslarý konusunda.
Maalesef asýl anlaþamadýðýmýz konu o deðil. S-400 bir argüman, o olmasaydý, almasaydýk, derin deniz araþtýrmalarýndan/Libya'dan gelecekti yaptýrým, ya da baþka yerden. Bunlarýn anladýðý tek dil, fiiliyattýr. O reel gerçekliði sahada, dýþ politikada uygulamak ise þu hassas dönemde pek mümkün görünmüyor. Rusya bile Suriye'den çekilmeyi, varlýðýný Belarus ordusu üzerinden Suriye'de BM kararlarýna uyumlu hale getirerek devam ettirmeyi düþünüyor. Hep sonuna kadar racon dahilinde kalma, diplomasi yani. Bizim son zamanlarda zorlandýðýmýz araç yani.
Karar ver ve bize bildir diyorlar, net. Hem müttefiklik, hem NATO, hem PKK'ya destekleri, hem D.Akdeniz'de haksýz adil olmayan dayatmalarý tatbikatlarý Fransa'nýn v.s. nasýl bir ortak zemin geliþtirilebilir ben bilmiyorum. Kilitlendi bence burasý. D.Akdeniz'den niye vazgeçecekmiþiz, orasý da vatan, mavi vatan. Yunanistan'ý silahlandýrmalarýný, adalarýn silahlandýrýlmasýný nasýl görmezden gelecekmiþiz. Denklem zor velhasýl, asýl mesele meselenin buraya geleceðini öngörememekte.
Yer Ýmleri