Flood yapmýþým pardon.
Flood yapmýþým pardon.
Son düzenleme : fLameng; 12-02-2021 saat: 09:42. Sebep: Flood yapýlmýþ.
Kriptolarýn kapatýlmasý tek bir yasa çýkarýlmasýna bakar. Ben çok haþýr neþir oldum güzel de para kazandým ama her þeyin yerine geçecek bir sistem deðil kesinlikle.
Ayrýca ucuz da deðil.
Bitcoin ve Ethereum aðlarý aþýrý kalabalýklaþýnca sistem o kadar çok kullanýcýyý kaldýramýyor ve ücretler anormal artýyor. Bitcoin'de zaman zaman $50-100, Eth'de ise $80-150 dolarlarý görüyor transfer ücretleri.
Bir de bütün dünyanýn bu sistemleri kullanmaya baþladýðýný düþünün. O kadar yükle baþa çýkmalarý imkansýz.
Dolarýn yerini alabilecek para birimi dünyada yok.
Bunlarý hala belli bir miktar kriptosu olan biri olarak diyorum. Öyle bütün gelecek planlarýmý yapýp güveneceðim bir yer deðil. Þans vurdu bir miktar para yaptým. Ýleride tersi olmasý da mümkün.
Hayaller 2023;
2 trilyon $ milli gelir hedefimiz vardý
Kiþi baþýna 25 bin $ gelirimiz olacaktý
Yýlda 500 milyar dolar da ihracat yapacaktýk
Bu vaatleri verdiðimiz tarih 2011. O tarihte ülke gelirimiz 775 milyar dolardý. 2011 yýlýnda 775 milyar dolar olan GSYH’yý 2015 yýlýnda 167 milyar dolar daha revizyonla artýrdýk ama bugün GSYH’mýz 702 milyar dolar
Bu 702 milyar dolar Berat Albayrak henüz affýný istemeden 20 gün önce yapmýþ olduðu 2020 yýlý gelir tahminidir. YEP, yani 3 yýllýk orta vadeli programda 2020 yýlý ülke gelirimiz 702 milyar dolar tahmin edildi.
Ýþte o YEP tahmininde 2023 için gelir hedefi ise 875 milyar dolar. Tabii o da tutarsa...
ibrahim kahveci yazmýþ rakamlarý
Döviz ve kýymetli maden hesaplarýnda, kredi kuruluþunun (bankanýn) faaliyet izninin kaldýrýldýðý tarihteki Merkez Bankasý döviz alýþ kuru esas alýnýr.
Yani DTH tutarý ile kur çarpýlýr. Bulunan tutar müþteriye TL olarak ödenir.
Tutar 150.000 TL üzerinde ise 150.000 TL ödeme yapýlýr.
Hýrsýzlýk 7 kat, kaçakçýlýk 9 kat, cinayet 6 kat, cinsel suçlar 10 kat arttý.
Türkiye'de adeta suç patlamasý yaþanýyor.
Cezaevlerine giren hükümlülerle ilgili veriler ekonomideki bozulmayý ve toplumdaki çürümeyi gözler önüne seriyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...artti-6255743/
Is'te astronot'un cag atlattigi Turkiye.
Yer Ýmleri