çözülme kimsenin umurunda deðil. çünkü çözülecek bir þey yok. belki onlar çokomeldir.
çözülme kimsenin umurunda deðil. çünkü çözülecek bir þey yok. belki onlar çokomeldir.
ÖZBEKÝSTAN usd çýkýþlarýna sýnýrlama getirdi, 40-50 bin dolarýn üzerinden yurtdýþýna çýkýþ yok, yani ithalat yapamýyorsun. Bu bile çözüm için atýlan bir adýmdýr. Adam en azýndan bu listeden çýkmak istiyor. Bizde tam tersi listenin liderliðine gözümüzü dikmiþiz.
Her insanýn bir hayat karnesi olur. Ýþ de buda bizim karnemiz. Sebep olanlara vesile olanlara yada daha doðrusu göz yumanlara hediye olsun.
tamamen katýlýyorum sn. hkm.
ancak mb nin bu kontratlardaki amacý kardan zarardan ziyade yatýrýmcý psikolojisi ile oynamak.
dolar 8.50 lerde iken zararý nispeten fazla idi ancak mb nin geçen seneki yaklaþýk 30 milyar TL karýnýn yanýnda devede kulak.
þimdiki karý da keza öyle.
amaç büyük oranda yatýrýmcý algýsýnýn dolarýn düþeceðine inandýrmak .
þimdilik bunu bir nebze saðladýlar en azýndan yabancý yatýrýmcý için.
Rezervi eksi olduðu için maliyeti de DÜÞÜK tutmak amacýyla daha aþaðý seviyelerden toplamaya gidecektir.
zaten dth larýn 5 te 1 ÇÖZÜLÜRSE dolar 6 larýn altýna bile gelebilir kanaatimce.
O vakit Borsa'daki büyük hisseler hariç çok da yabancýya ihtiyaç olmaz.
Yüksek faiz; 10 lira otoparka vermemek için olmayacak yere aracý park edersin, sonra trafik gelir aracý çeker, yediemin bulmak için 100 lira taksi parasý, 200 lirada yediemin parasý. Dolar düþüyorsa aracýný yasak yere park edenlerin sayýsý hýzla artýyor demektir.
Hýzlý düþüþler hýzlý yükseliþler getirir, ikisininde zararý olduðunu düþünüyorum, þunu stabil yapýp %5 marjda yýl boyunca götürmek daha güzel olurdu hayýrlýsý bakalým.
F5121 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence de öyle,bankalarda dolar falan yok ki çözülsün.Asýl olay gavurlara ödenen net haraç,adamlar dolar bazýnda üç ayda dünyanýn parasýný çarptýlar,bakýn borsaya giren kýsmýndan bahsetmiyorum,kemiksiz faizden adamlara garantili dolar bazlý kar transferi yaptýk.Adamlar bakacaklar nereye kadar oyunda kalabilirsin,o gün çekip gidecekler.Göz göre göre venezuela,arjantin vs loading,insan cidden üzülüyor.Yoksa bizim üç beþ paramýzla kazansak ne kaybetsek ne,zaten dolar yatýrýmcýsý net olarak finansal olarak artýda bir insandýr,asýl gol reel olarak ekonomik yatýrýmý olan insanlarýmýza oluyor,takýr takýr batarlar bu faizle,hoþ yüksek dolarla da batarlar ya neyse.
Herhalde en saçma isimlendirmelerden biri bu fona yapýldý.Varlýk fonu ne demek ya,varlýk fonu olmasý için ortada varlýk olmasý lazým,yakýnda o fonun elinde varlýk falan kalmaz ki.Benim bildiðim sayýþtay denetimine tabi olmadan devletin karanlýk borçlanmalarýnýn hepsi o fon teminat gösterilerek yapýlýyor.Zaten ne kadar batýk var içine dolduruluyor,doldurulacak.
Yer Ýmleri