Her bilanço döneminde usd baskýlanýyor imkan dahilinde zaten. 2018 i en mümkün olan en düþük deðerden kapatmaya çalýþacaklar. Büyük bir sürpriz olmaz ise þu anki deðerinden aþaðýda olur en azýndan. Maalesef benim için. 2019 gelmeden bir beklentim yok o yüzden þu anlýk usdden.
Yabancý sermaye giriþinde artýþ falan yok zaten hocam. Devletin resmi rakamlarý diyor bunu. Bu yýl için 22.5 milyar dolar beklenti vardý ilk dokuz ayda 15 milyar dolar. Bunun içinde usdnin en yüksek olduðu Aðustos ve Eylül de var. Muhtemelen beklenti altýnda kalacak zaten yýl sonunda 22.5 tutmayacak. Öte yandan 17 milyar dolar yerli sermaye çýkýþý varken 17 milyar dolar Net Hata Noksan kaleminden giriþ var))) Babalar iyi ayarlamýþ
![]()
Dolarýn yüksekken faizin artmasý yabancýnýn dolar alýp çýkmasýný engelledi sanýrsam. Tl faize yattýlar. Am yüksek kur ve faiz yeni yabancý sermayeyi cezbetmedi. Sebebi yüksek enflasyona baðlý düþük belki negatif reel getiri ve kurdaki volatilite
5. Secenekte ki yuzde 2 buyume imkansiz sayin Selka. Tam tersine ekonominin daralmasi bekleniyor. Bu oran 0.4 ten 3.5 a kadar degiskenlik gosteriyor
6. Cari fazla vermemiz teoride olumlu olsada ayni zamanda uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder. Cunku biz uretim icin ithalat yapiyoruz. Petrol fiyatlarinin dusmesi cari aciga olumlu etki yapar ama cok bel baglanilmamali.
5 tl alti olabilir. Bence onemli olan bir dengeye oturmasi, oynakligin azalmasidir fiyattan daha cok.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama sonuçta dolar düþtü mü düþtü. Düþüyor mu hala düþüyor. Müslüm Babanýn dediði gibi Elimize Verdiler mi verdiler aga. Esas gerçekte bu. Tesellimiz 3 liradan beri çok hýzlý ve iyi kazandýk. Ortalamamýz çok yüksek deðil. Dolardaki paraya ihtiyacýmýz yok yani zaman sýkýntýmýz yok. Allah muhtaç etmesin. Bekleyeceðiz yapacak birþey yok.
Oyle valla. Gercek bu. Benimde maliyet yukarida kaldi. Oyle kisa zamanda da cikmasini beklemiyorum.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri