Originally Posted by
selka
Sn.Human iyi akþamlar... Nasýlsýnýz? Yazýlarýnýzý zevkle ve ilgi ile hala okurum. Sizin yazýlarýnýz üzerine tartýþmak, bilgi alýþ veriþi yapmak çok hoþ.. Sadece çoðunlukla "USD da yükseliþ kaçýnýlmaz" baþlýðýna yazdýðýnýz için cevap yazamýyorum...
Malumunuz USD ý o zaman 2017 yýlý Eylül ayýnda USD çok ucuz alýn derken malum baþlýk (USD da Yükseliþ Kaçýnýlmaz) beni baþtacý, Hoca ilan etmiþ ve bende 3,38 TL den USD larý FULL lemiþ sonrasýnda malum baþlýkta 2017 yýlý Ocak ayýnda 3,98 TL olunca ayný baþlýkta USD da düþüþ kaçýnýlmaz çok yükseldi satmalý deyip satmýþtým ve satýn dediðim için malum baþlýkta idam edilmiþtim ve AFAROZ olmuþtum... O sebeple o baþlýkta daha da yazmam demiþtim... Bir daha da yazmadým... O sebeple kendi baþlýðým olan yerde ve bazen burada bilgi paylaþtým..
Okuyan okudu, okumayan maalesef zarar etti...
Lakin sizinle ÝSC ve VAKBN banka hisse, diðer ekonomik forumlarýnda çok hoþ sohbetlerimiz olmuþtu, özlemiþim.. Tekrar katkýnýz için teþekkürler...
Sn.Human,
Sanýrým uzun uzun yazýlarýmdan dolayý ben hiç anlaþýlamadým.. Yada hep yanlýþ anlaþýldým.. Çünkü yanlýþ insanlarý yýðýnlar dinlerken onlarý anlarlarken beni hiç kimse ne okudu, ne izledi ne de anladýlar... Belki bende doðrularý söylerken birþeyleri yanlýþ yaptým.... Bilemiyorum...
Öncelik ile þunlarý netleþtirmek isterim...
*Ben USD a düþman deðilim....
*Ben AKP li de deðilim, CHP li de deðilim....
*Amacým kýtýrpiyoz siyasi yaklaþýmlar ile siyasiler hamudu ile götürürlerken, benim binbir zorluk ile birikimlerimi hiçbir þeye alet etmek istemem...
Kendimi tanýmlamak istersem, Laik, Atatürkçü, Demokrat, Müslüman bir Türk Ýnsanýyým...
Maalesef bu konularý %100 net, açýk ve anlaþýlýr yazdým ki, ima yada dolaylý anlatýmlar ile yanlýþ anlaþýlmak istemedim.
USD konusuna gelince...
3,38 den FULL girmiþ, 3,96 TL den 4 ay da FULL çýkmýþtým...
Devamýnda 3,72 TL de FULL almak üzere iken BANKA dan iþlem yapmak istemedin evde internetten alýrým dedim akþama geldiðimde USD 3,82 TL olmuþtu.... Bende yarýn bir miktar geri çekilir o vakit alýrým demiþtim...
Çünkü KGF ve Nefes Kredileri ile emisyon hesaplamama göre USD kolaylýkla 5,15-5,20 TL de zirve yapabilirdi...
O zaman MEHTAP rumuzlu birisi ile iddiam vardý, USD 2018 de 5 TL yi geçecek diye... Oradan da alaylar gülmeler AFAROZ...
3,82 TL den geri çekilme beklerken bir anda 3,92 devamýnda 4,12 sonra 4,33 e gelmiþti... 3,82 den ALAMAYAN SELKA 4,33 de nasýl alsýn... Alamadým...
Bekleyelim dedim...
SOnrasý 4,33 den RALLY 7,20 TL ye Aðustos da gelmiþtik.... ÞOK içinde idim...
O zaman kabul ediyorum.. 3,72 TL den USD alsa idim 5,20 de kesinlikle FULL çýkardým... 7,20 yi asla beklememiþtim....
7,20 Aðustos ayýnda olmuþtu... O zaman herkes herkesi gözüne araba farý tutulmuþ tavþan gibi USD alýn, USD alýn, USD alýn diye gazlýyordu... USD 10 TL yok USD 11 TL yok USD 12 TL olacak masallarý....
Siz beni o zamanda biliyorsunuz ben o zaman 3,35 TL den FULL VAKBN da idim.. Eylül Ekim Kasým VAKBN yazýþmalarýmýz vardý...
Ben sonra VAKBN 4,50 olunca FULL çýkmýþtým...
O zaman USD almayýn, bakýn bu seviyeden USD alýrsanýz 7,20 den nihaklý eþiniz olur, almayýn diye sayýsýzý nedenleri ile yazdým, çizdim...
Hatta yetmedi youtube da tarihleride var video çektim...
USD 7,20 TL olduðu zaman ben USD yýlbaþýnda 4,99 TL ye gelecek dedim.. ALAY EDÝLDÝM.....
Evet yýlbaþýnda gelmedi ama yýlbaþý 4,99 TL þu an ki vade de 5,71 TL eder ki USD þu an 5,60 TL dir... Daha da gerileyebilir...
Sn.Human size katýlmamak elde deðil.. Elbette kriz yada fýrtýna ekonomilerde ülkelerde olabilir... TR de de pek mümkün... Ben asla kriz kopmaz da demedim ki...
Hep þartlardan bahs ettim... O þart varsa bu olur, bu varsa þu olur dedim...
Lafý çok fazla uzatýp sizi yormak istemem.. Benim uzun uzun yazýlarýmýn videolarýmýn amacý sonucu þudur....
Dediðim gibi firtina gelir kriz kopar kabul...
USD alýn ama 2018 Aðustosda 7,20 TL den almayýn.
USD alýn ama 2019 Temmuzda 5,60 TL den alsak daha iyi deðil miydi? demek istediðim....
Her ne ise....
Kalp kýrýp gönül incitmiþ isem aff ola....
Bildiðim doðrularý, insanlar beni AFAROZ eder ALAY eder KÜSER diye de eðip bükemem.....
Kal saðlýcakla, dostum...
Yer Ýmleri