Eylul ayýnda birkaç kere yokladý, asaðý inemedi.
5.65 diptir, bundan sonra ancak oluþacak eflasyon kadar artmalýdýr diye TEMENNÝ ediyorum.
Bence usd da dip diyebilmek için; BIST in 130,000 olmasý gerekir.. Kýsa vade de BIST 130,000 olur mu? Bilemiyorum.. Þu an 105,250 olduk....
USD da hala geriye yer var.. 5,35 bence diptir...
Ama bu olacak demek deðildir...
USD da 6,50 tepedir 5,35 diptir... Arada gel git ler olabilir... Þu an 5,65 de isek dip deðil, dibe yakýn yerlerdeyiz diyebiliriz......
Asla USD her zaman düþer demedim....
Elbette yükselecektir.. Burada temel amaç elinizdeki TL varlýklarý ile en fazla ne kadar USD alabileceðinizdir.
Kendinize, Ýtiraf etmek finansal piyasalarda en büyük psikolojik olgunluktur. Kendini kandýrmaya çalýþmak, olaya siyasi boyut kazandýrýp, acemi bir pencereden bakmak, yapýlabilecek en büyük yanlýþtýr...
USD elbette alýnýr, bende aldým ve sattým... Ancak, þunu itiraf etmeliyiz.. 2018 yýlý Aðustos ayýndan beri USD alan herkes zarar etti..
NOKTA!
Tartýþmak, argüman yaratmak lüzumsuzdur.. Dün USD satan hala bugün faizini alsa isi daha fazla USD ý olacaktý..
Kýsaca, finansal zamanlama herþeydir. Nokta atýþý demiyorum. Ama mantýklý davranmak en olgunudur...
USD 7,21 olduðu gün herkes 12 TL olacak diye birbirini gazladýlar...
Oysa mantýk çerçevesinden bakýnca USD ýn o denli kýsa vade de 12 TL olmasý TR de Koç ve Sabancý Holding dahil herþeyin batmasý ve iflas etmesi demekti...
Mantýklý davranmak þunu gerektirirdi;
Size 500,000 TL borcu olan birisinin ölmesini ve gömülmesini istermisiniz?
Ben istemem, yabancýda öyle.. Ýstemez di..
O sebeple devasa faiz artýrýmlarý ile USD da düþüþ kaçýnýlmazdý... USD ýn 7,21 olduðu gün ben banka hisseleri alýyordum.. Alay, ti gýrla idi...
USD 5,25 altýna gelir dediðimde USD 6,50 altýna gelir mi tartýþýlýyordu..
Fikirlerim ile yapayalnýz hatta afaroz edilmiþ itilmiþ kakýlmýþ bir þekilde bu baþlýða gelmiþtim...
Yüklü USD almýþ 3-5 arkadaþýma özelden 2019 Eylül ve Ekim aylarýnda USD larýný sattýrmýþ, özel bankalardan günlük faize sokmuþtum...
Ayný kiþiler hala yazarlar, onlara aradan geçen 15 ay sonrasýnda inen faizler ile yavaþ yavaþ kademe kademe USD alabileceklerini söylüyorum...
Ama dediðim gibi benim dip noktam 14 ay önce 4,75 idi... Bazýlarý olmadý ki olmadý ki diyor.. Ama iþiþn içinde vade var...
14 ay sonra 4,75 olmasa bile 5,36 olursa dediðim olmuþ olur...
O sebeple 5,66 altýnda kendinizi 5,51 ve 5,41 ve 5,35 FULL USD da olacak þekilde pozisyonlandýrýn diyorum...
Dediðim gibi...
Herþey aslýnda FÝNANSAL ZAMANLA dýr....
Aksi, zarardýr....
NOKTA!
Sn. Selka bakýþimýz cok farklý deðil.
5.65'in DÝP olmasýný TEMENNÝ etmekteyim... be yaa! 🙃
Bi þey bildiðimden deðil,düþüncemdir.Perþembe günü Tuik saat 10 da Eylül ayý enflasyon raporunu açýklayacak ve büyük ihtimal ile enflasyon tek hanelere ÝnþaAllah düþecektir..Ekim ayý enflasyonda düþük bekleniyor..(okuduklarým bunlar)
Bu durumda dolar Sayýn Selkaya çýkýyor diyebilir miyiz? TÞKLER.YTD
SN.Ozan bi'þey bildiðimden deðil, demiþsiniz lakin kesinlikle 12 den vurmuþsunuz.. Tek kelime ile tebrikler... USD ý izlemek için bence enflayonu izlemek en önemli þeydir...
TCMB sýnýn politika faizi CDS + enflasyon þeklinde kaldýðý sürece USD baský altýnda kalacaktýr...
Þöyle ki;
TCMB politika faizi %17 diyelim.. Enflayon Eylül ayý için yýllýklandýrýlmýþ þekilde 9 gelirse artý CDS primi olarak 350 baz puan faizide eklersek %12 çýkar.. Oysa TCMB politika faizi %17 ise arada 500 baz puanlýk onca faiz indirimine karþý makas var demektir...
Bu aradaki 300-500 baz puanlýk artý faiz yine USD ý ezer....
Saðlýkla....
Yer Ýmleri