Dolar veya döviz kuru bir sonuçtur, sebep ise yýllardýr uygulanan yanlýþ politikalardýr. Bu yanlýþlýklar ise bilerek ,isteyerek, tasarlanarak yapýlmýþtýr. Amaç ülkenin tüm kaynaklarýný talan ederek ülkeyi çöküþe sürüklemektir. Bunun için ise içinde kin,eziklik, türlü yetersizlikler olan kadrolar bilerek oluþturulmuþ ve yetiþtirilmiþlerdir.
Ülkenin IMF ye ihtiyacý yoktur. IMF den daha fazla kaynaða sahip üç harfliler zaten yönetimdedir ve en büyük döviz manipülatörü de onlardýr. Yaptýklarý manipülasyonla hep kazan-kazan avantajýný da elde eden yine onlardýr. Bu yaptýklarý yasalarýn egemen olduðu ve düzgün uygulandýðý ülkelerde ise suçtur, vatan hainliðidir.
Ülke öyle açmaz bir sarmala dolanmýþtýr ki TL deðer kazansa da kaybetse de zarar görecek olan yine sýradan vatandaþ olmaktadýr. Vatandaþ açýsýndan bu dönemde yapýlmasý gereken en doðru þey, iktidarýn gazýna gelmemek ve ne ev ne araba, ne de baþka tüketim maddeleri için borçlanmamaktýr.
Verginin kaynaðý olan vatandaþlar zamlarla artýk sadece hayatta kalma savaþý verirken, vergilerimizle bir israf imparatorluðu sürdüren iktidar ise arsýzca en küçük bir tasarruf bile yapmaya yanaþmamaktadýr.
Elindeki birikimiyle döviz alanlar sadece varlýklarýný koruma peþindedirler artýk. Daha da önemlisi bu yüzsüz ve halkla dalga geçen iktidara karþý sadece birikimlerimizi deðil, akýl ve ruh saðlýðýmýzý da korumak zorundayýz.
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
Evet bu günde anladýk ki dolar kesin düþecek. Çünkü millet zamlarý kanýksadý daha çok istiyor. Ver zammý ver zammý diyor.
ÜZÜLÜYORUM
Ýnanýn bana üzülüyorum...,
Aðustos 2018 de USD 7,24 TL ye fýrlayýnca... Bunun üzerine GOY GOY cularý okuyunca... USD uçucak, kaçacak dediklerinde... YouTube 'da saçma sapan video çekip yüzbinlerce izlenince... Gereksiz, lüzumsuz argümanlar öne sürerek ben yandým yanýmdaki de yansýn diyenlere.. Etmiþ olduðu zararý kabullenmeyip, piyasaya karþý yüzmeye çalýþanlarý görünce.. Doðru söz söyleyip, gerçekleri dillendirenleri TROL demelerine, samimi olmayýp samimiyetsiz yazýlar okuyunca, gerçekleri çarpýtmaya çalýþanlarý doðru þeyler söylüyormuþ gibi fýrýldaklara itibar edenleri görünce inanýn dostlar çok üzülüyorum...
Eylül ayý bitti.. Ekim ayý geldi...SOn 14 aydýr hangi seviyeden USD satarsan sat kar ettiðin bir sistemde hala direnmeye çalýþmak...
USD da elbette yükseliþ olacaktýr, ama zamanlama her þeydir... O denli baský altýnda kaldým ki; inanmadýðým þeyleri söyletilmek ve yazmak için.. Yazsam buradan Mars a yol olur...
Ýnanmadýðým hiçbir þeyi yazmadým, çizmedim... Dediklerimin hepsi çýktý...
Eylül ayý enflasyonu dip geldi...
%9 yýllýk enflayon FAÝZ %16... 700 baz puan getiri farký var ve hala burada USD yükselecek demek en hafif tabirim ile ALIKLIKTIR...
Yabancýyý ALIK, kendimizi zeki gördük...
Hayatým boyunca hep karþýmdakini kendimden daha zeki ve akýllý olduðunu düþünerek bir iþe baþlarým.. Ve bu teknik beni her zaman rakip karþýsýnda 1-0 önde baþlatýr... Tedbirimi alýrým, her zaman o daha akýllý olabilir derim...
Bu teknik bana kazandýrýr ama tersi ters köþe yapabilir....
Ne diyeyim....
Ben TCMB sýnýn önümüzdeki toplantýda en az 100 baz puan daha indirim beklerim.....
Ýþte deve iþte hendek....
FAÝZLER de indirim hem USD da hem TL de gelecektir....
Bu BORSA Boða, USD ayý demektir...
Hahaha enflasyon 9 demiþ.damat arkadaþlarýna ayarlayýp gönderiyor.fiziki dolarla ve altinlarla devam..haydi hodri meydan
O swaplari o jöleli ve 29 yaþýnda ceo olan junior tayfa ne zamana kadar kapalý tutacak bakalim
24 Haziran Genel Seçimlerinden önce durumun çok parlak olmadýðýný fark edince birazda kamuoyunun bozulan moraliniz toparlamak için þöyle bir cümle kurmuþdum;"Yok öyle 17 yýl boyunca yiyip içip sonra da sofrayý toplamadan sývýþmak"
Þimdi AKP sofrayý topluyor....
17 yýlýn en acýlý zamanlarýný yaþýyor Akp iktidarý...
Zamlar,hayat pahalýlýðý,iþsizlik vatandaþýn tarumar etmiþ durumda...
Daha ne kadar süreceði de belirsiz?
Kaynak bulamýyorlar ki ekonomiyi hýzlýca canlandýrsýnlar...
Bu olumsuz tablonun devamý, %29 lara düþtüðü söylenen halk desteðini, bakalým daha nerelere düþürecek?
Erken seçimin kapýsýný aralayacak mý?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yilsonu enflasyon yuzde 11 gelir gibi duruyor. Bu durumda tcmb faizleri yuzde 13.5 14 e kadar cekebilir. Bana kalirsa bu yilki son faiz indirimini yapar ve son toplantida dokunmaz.
Dolarin yukselmesi icin siyasi bir kriz cikmasi gerekli. Ya ic siyasette ya da abd ile olan iliskilerde problemler surtmusler belirsizlikler olmasi lazim
Diger merkez bankalari faizleri indirirken ve hatta yeni bir qe ye dogru giderken dolarin yukselmesi olasi degil.
Peki duser mi bence dusmez. Fiyatlar artik oturdu. Dar bir yatay bantta uzun sure takilabilir.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri