Yahu sana düþünerek konus diyorum.
Bugun abd nýn tek bir þirketi ile türkiyeyi kýyaslayacagým. Bak abd ekonomýsý deðil þirketleri deðil tek bir þirket.
Iphone bugun 1 trýlyon deðerinde.
Türkiyenin 1 yýllýk gsyh si 700 milyar dolar.
Ipohone þirketinin kasasýnda 200 milyar dolar net rezerv var.
Türkiyenin net rezervi 35 milyar dolar . oda belli deðil.
Þimdi sana diyorum ilime saygý duyacaksýn calýsacaksýn boþ konusmayacaksýn küçümsemeyeceksýn.
Yattýgýn yerden dünyanýn 1 numarasýna onlar kým parasý kým tuvalet kagýdý demeyeceksýn.
Bunlar senin için zor þeyler düþünmek lazým.
Altýn, dolar deðil,
Ekonomiye destek için hisse alýn...
Be yaaa !
Zaten herkes öyle yapsa borsaya yüzlerce þirket daha açýlýr. Finans kaynaðý bizlerin tasarruflarý olur.
Istihdam da artar. Iþsizlik azalýr.
Tabii dürüst ve kurallarý bellý bir borsa ile hýzlý iþleyen bir adalet sistemi oluþturmak da yetkililerin birinci görevi.
Tekrar yazýyorum o zaman
TUVALET KAÐIDI = DOLAR VE EURO
Ýslamiyet neyi emrediyor oku. Ýlim nerdeyse git nemalan diyor.
. Eðer dolar tuvalet kagýdý ise tl ne sen bir düþün ???
Ýnsanlara saygý duyun basardýklarý þeyleri takdir edin öðrenýn okuyun düþünün yattýgýn yerden
1 yýllýk gsyh geliri 23 trilyon dolar olan ekonomýye lafý ancak onlarýn geliþtirdiði internet üzerinden onlarýn telefonu ile yazabilirsin.
Býzým ýnsanýmýz cok cahil. Malesef. Admalarýn malýyla teknolojýsýyle adamlara çöp diyor düþünmek istemiyor cunku korkuyor tüm bildiði sacmalýklar yok olacak diye. Enteresan
Keske oyle duzgun yoneticiler ve hem ben kazanayim hemde hisse sahibi olan insanlar kazansin diyen duzgun sirket sahipleri olsa. Boyle olsa borsa kulturu tabana yansir, abd deki gibi borsanin halka yansimasi yuzde 50 lere cikmasada aimdiki gibi yuzde 1 lerdede kalmaz.
Ama coook coook zor.
Kanalizasyona kola döken adam da foruma üye olursa takým tamam olacak.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri