Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 32,91 Mn 80,30 / 80,30
600,50 9.98% 133,78 Mn 600,50 / 600,50
12,02 9.97% 116,57 Mn 11,56 / 12,02
24,54 9.95% 142,61 Mn 24,54 / 24,54
13,37 9.95% 123,64 Mn 12,50 / 13,37
11,18 -9.98% 529,59 Mn 11,18 / 12,59
3,67 -9.38% 2,26 Mr 3,65 / 4,40
13,95 -8.7% 88,13 Mn 13,76 / 14,30
51,45 -7.38% 658,01 Mn 51,30 / 54,00
27,26 -6.77% 212,96 Mn 26,82 / 28,56
3,46 3.9% 13,18 Mr 3,34 / 3,48
309,50 -0.96% 4,31 Mr 306,75 / 310,00
319,75 -0.31% 3,09 Mr 315,75 / 324,50
433,25 1.23% 2,70 Mr 426,25 / 434,50
51,05 6.62% 2,33 Mr 48,72 / 51,55
20,56 0.1% 169,34 Mn 20,16 / 20,56
74,65 -0.73% 2,12 Mr 73,90 / 75,10
319,75 -0.31% 3,09 Mr 315,75 / 324,50
788,50 0.57% 792,86 Mn 777,00 / 789,00
99,75 -0.2% 147,52 Mn 98,00 / 99,80
114,20 -0.7% 62,94 Mn 113,40 / 114,70
36,18 0.5% 138,54 Mn 35,56 / 36,86
11,00 -0.81% 213,25 Mn 10,85 / 11,30
88,30 0% 145,93 Mn 86,95 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 146/395 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon
Arama sonucu : 3153 madde; 1,161 - 1,168 arasý.

Konu: Dolarda Düþüþ Kaçýnýlmaz

1.  Alýntý Originally Posted by Mehmetkirsoy Yazýyý Oku
    Fed trump balonunu patlatabilir selka. Abd kurumlarý trump u bitirmek yani yeniden seçilmemesi için piyasayý çökertebilir.

Balon da iðne. Heran..
    mehmet kýrsoy, nasýl gidiyo herþey ünye'de ? on sene evvel vob topiðinden hatýrlarsýn beni, menealaos olarak takýlýyodum o vakit.. uzundur rastlamýyordum sana, o yüzden- ulan, zaman ne hýzlý akýyo arkadaþ' hissine kapýldým

80'lere kadar s&p500 kapsamýndaki büyük hisselerde kurumsal sahiplik oraný %30 falanmýþ.. þu an %85.. en büyük þirketler diye kime baksan ayný sahiplik yapýsý- blackrock, vanguard, state street, fidelity ve diðer benzeri fonlar sýralanýyor.. en büyük hissedarýn bile %10 payý yok, bu kurumsal yatýrýmcýlarýn hepsi her hissede <%10 paylara sahip.. pekii, mesela blackrock'ýn büyük hissedarlarý kim diye baksan yine ayný yapý- state street, vanguard, berkshire h. falan yine ayný fonlar.. facebook sahibi diye sorsan, mark zucckker diye bi arkadaþýn ismi veriliyor, lakin herifin hisse payý <%10 .. büyük þirket yaratmýþ diðer dahi çocuklar için de ayný þey geçerli

15 sene evvel bizim borsanýn en büyüðü diye bilinen yerli oyuncunun ismi ali karakaya idi.. bizim aracý kurumda da hesabý vardý, ama farklý bir nickname ile açýlmýþtý hesap- hala ayný mý bilmiyorum, ama o vakitler bir hisse senedinde iþlem hacminin yarýdan fazlasýný tek baþýna bir hesap (mesela mehmet kýrsoy) yapmýþsa, spk direktman 'arkadaþ sen manipülasyon yapýyorsun, seni yasaklýyorum, hisse hesaplarýna bloke koyuyorum' derdi.. bu arkadaþýn sahte isimli hesabýna biz kendi aramýzda blackrock derdik.. þimdiki blackrock'ýn blackrock olmasý 6-7 trilyon dolar fon yönetim hacmine ulaþmasý ise esas olarak on sene evvelki o lehman krizi sonrasýdýr, eskiden de vardý herhalde ama adýný duyan yoktu

yani bütün global hisse senedi piyasaýnýn hakimi olan bi grup var, ayný fonlar, kimin söz sahibi olduðu, kimin parasýný yönettiði falan hepsi meçhul (yahudi finans eliti??) ismini veremezsin, cismiyle tarif edemezsin.. ahmak sürüsüne inandýrýlan hikaye basit: bilimsel yöntemler kullanarak hangi þirkete uzun vadeli yatýrým yapýlmasý gerektiðini tamamen bilimsel metodlarla hesap eden- buna göre yatýrým daðýlýmý yapan okumuþ zeki çocuklardan oluþan yatýrým komiteleri vs.. çok boþ bi hikaye

2. newyork borsasýnda uzun süredir uptrend forse eden dinamik- þirketlerin kendi hisselerini almasý.. hisse fiyatý yükseldikçe þirket serbest sermaye yaratabiliyor, ama bu sermayeyi kendi iþine yatýrým için falan kullanmýyor, yine gidip kendi hisse senedini alýyor.. bu alýmla fiyat yine yükseliyor, döngü devam ediyor- arada short yapan olduysa onlar da yakýt oluyor- endeksler yükseliyor- dengeler korunuyor.. endeksin yükselemez olduðu noktada bozulacak en kritik denge emeklilik fonlarýnýn portföyü- þimdilik hisseler yükseldiði için hala aktüeryar yapý bozulmuþ deðil, ama ilk sert düzeltmede yankiler emekli maaþý falan alamaz duruma gelebilir.. tahvillerin durumu daha acýklý, artýk faiz kuponu için yatýrým yapýlmýyor tahvile- deðer artýþý için yapýlýyor, yani sadece faiz düþerse para yapabiliyorsun, mesela yýllýk -2% ile niye tahvil alýrsýn (aldýðýn zaman her sene %2 sen ödeme yapýyorsun).. ama seneye faiz -3% olursa, deðer artýþý olur, 102 fiyatla aldýðýn 100-nominal tahvil 103 iþlem görüyor demek (1 puan kar yazarsýn)

niye böyle abukluklar var, niye çok alametler belirdi ?? sistemin sahipleri kendi arasýnda çatýþýyor bi þekilde, nasýl tarif edilir bilemem ama bi çatýþma olduðu kesin.. abd kurumlarý uyumsuz, abd-avrupa uyumsuz, finans-medya elitiyle silah-petrol eliti kavga ediyor gibi.. artýk yumuþak güç falan gibi bi kaygý bile yok, eskiden demokrasi- özgürlük- yüksek insani deðerler falan gibi retorik olurdu amerikan ordusunun iþgallerine kýlýf olarak, þimdi herif direkt diyor ki, suriye petrolüne el koyuyoruz, bunun için savaþýrýz, o petrol benim' diyor.. emir-komutasýndaki yerel kiralýk katil sürüsüne hadi marþ- marþ petrol kuyularý için fedailik yapacaksýnýz diyor, 5 senedir rojawa devrimine methiyeler düzmekten bitap düþmüþ türk solcularý, suriye halkýna ait petrol kuyularýna çöken emperyalistin kiralýk katilini bu sefer 'reel politik' üzerinden aklama gayretinde (tek ve mutlak amaç belli- tayyip'i devirmek, her ne pahasýna olursa olsun, ister ülke yansýn, ister kýyamet kopsun- dünyanýn sonu gelsin)

Mehmetkirsoy Guest
     Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    mehmet kýrsoy, nasýl gidiyo herþey ünye'de ? on sene evvel vob topiðinden hatýrlarsýn beni, menealaos olarak takýlýyodum o vakit.. uzundur rastlamýyordum sana, o yüzden- ulan, zaman ne hýzlý akýyo arkadaþ' hissine kapýldým

80'lere kadar s&p500 kapsamýndaki büyük hisselerde kurumsal sahiplik oraný %30 falanmýþ.. þu an %85.. en büyük þirketler diye kime baksan ayný sahiplik yapýsý- blackrock, vanguard, state street, fidelity ve diðer benzeri fonlar sýralanýyor.. en büyük hissedarýn bile %10 payý yok, bu kurumsal yatýrýmcýlarýn hepsi her hissede <%10 paylara sahip.. pekii, mesela blackrock'ýn büyük hissedarlarý kim diye baksan yine ayný yapý- state street, vanguard, berkshire h. falan yine ayný fonlar.. facebook sahibi diye sorsan, mark zucckker diye bi arkadaþýn ismi veriliyor, lakin herifin hisse payý <%10 .. büyük þirket yaratmýþ diðer dahi çocuklar için de ayný þey geçerli

15 sene evvel bizim borsanýn en büyüðü diye bilinen yerli oyuncunun ismi ali karakaya idi.. bizim aracý kurumda da hesabý vardý, ama farklý bir nickname ile açýlmýþtý hesap- hala ayný mý bilmiyorum, ama o vakitler bir hisse senedinde iþlem hacminin yarýdan fazlasýný tek baþýna bir hesap (mesela mehmet kýrsoy) yapmýþsa, spk direktman 'arkadaþ sen manipülasyon yapýyorsun, seni yasaklýyorum, hisse hesaplarýna bloke koyuyorum' derdi.. bu arkadaþýn sahte isimli hesabýna biz kendi aramýzda blackrock derdik.. þimdiki blackrock'ýn blackrock olmasý 6-7 trilyon dolar fon yönetim hacmine ulaþmasý ise esas olarak on sene evvelki o lehman krizi sonrasýdýr, eskiden de vardý herhalde ama adýný duyan yoktu

yani bütün global hisse senedi piyasaýnýn hakimi olan bi grup var, ayný fonlar, kimin söz sahibi olduðu, kimin parasýný yönettiði falan hepsi meçhul (yahudi finans eliti??) ismini veremezsin, cismiyle tarif edemezsin.. ahmak sürüsüne inandýrýlan hikaye basit: bilimsel yöntemler kullanarak hangi þirkete uzun vadeli yatýrým yapýlmasý gerektiðini tamamen bilimsel metodlarla hesap eden- buna göre yatýrým daðýlýmý yapan okumuþ zeki çocuklardan oluþan yatýrým komiteleri vs.. çok boþ bi hikaye
    Selam abi ;) 10 yýl oldu biz hala zengin olamadýk ahahahahah

Sýkýldým abi foruma girip birþeyler yaazayim diyorum vakit geçiyor bir nevi terapi.

Yatýrým diye birþey yok abi.

2013 de not artýþýyla hepimizi batýrdýlar 0(shortcularý)

Þimdiki aklým olsa çok þey olurdum.

Ama þu var mesela dow jones o zamanlar 13 binken 25 30 bin hedef verenlere hassktr diyorduk.

dow jones 27,000
    Ýmkb ne yaptý dersen çöktü. Dolar olarak 2009 krizine döndü.

Velhasýlý gene zengin olamadýk gene..

Halkbankasýný bize shortculara 12 dolardan aðlayarak patlattýlar 2013 de þuan 90 cent..

Çok pis soydular insanlarý çok

Mehmetkirsoy Guest
    Amerikadan çözüm ile not artýþý alan ayný ekip þimdi ne diyor ben þaþýrýyorum þahsen. Not artýþý için neler yapýldýðýný nasýl pazarlandýðý dün gibi aklýmda...

5.  Alýntý Originally Posted by Mehmetkirsoy Yazýyý Oku
    Amerikadan çözüm ile not artýþý alan ayný ekip þimdi ne diyor ben þaþýrýyorum þahsen. Not artýþý için neler yapýldýðýný nasýl pazarlandýðý dün gibi aklýmda...
    not artýþý tam tayyip amerika'dayken açýklanmýþtý.. amerikalýlarýn adetidir bu, ipini çekeceði adamý çaðýrýp baþýný okþar (hani eþþekli versiyonu vardýr bu lafýn, bilmem napmacaðüý eþþeðe ot vermez o herif' falan gibi).. 10 gün sonra abd büyükelçisi- þimdi bir imparatorluðun çöküþünü izleyecez' diyerek düðmeye bastý.. fed, gezi, 17/25, seçimler, kobani- pkk'nýn çözüm masasýný devirmesi, hendek savaþý, her yerde patlayan bombalar, 15.temmuz, bütün bi batý ittifakýnýn mutlak düþmanlýðý, not indirimi üstüne not indirimi, ve arka fonda hep süregiden dolar spekülasyonu- ve geçen seneki altýn vuruþla ahalinin tamamen dolarize edilmesi.. lakin amaç hasýl olamadý bi türlü.. bu sene 2228. kuruluþ yýldönümünü kutlayan kadim devlet aklý karþý hamlesini koydu- nato (fetö) elementlerinin tarihi tasfiyesi, baþkanlýk sistemi, 75 yýl sonra ilk defa devlet aygýtýnýn topyekün bir pozisyon alabilir hale gelmesi, nato'ya pentagon'a raðmen rus s400, rojawa harekatý vs (arka fonda dolar tahtasýnda volatilitenin kaybolmasý)

6. Karþý tarafý güzel anlatýyorsun da bizimkilere hiç toz kondurmuyorsun, FETO ye biz fetoþ derken bu kadar yüz vermeyeceklerdi þunu da kabul et itibarýný verelim Kemal abi.
     Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    not artýþý tam tayyip amerika'dayken açýklanmýþtý.. amerikalýlarýn adetidir bu, ipini çekeceði adamý çaðýrýp baþýný okþar (hani eþþekli versiyonu vardýr bu lafýn, bilmem napmacaðüý eþþeðe ot vermez o herif' falan gibi).. 10 gün sonra abd büyükelçisi- þimdi bir imparatorluðun çöküþünü izleyecez' diyerek düðmeye bastý.. fed, gezi, 17/25, seçimler, kobani- pkk'nýn çözüm masasýný devirmesi, hendek savaþý, her yerde patlayan bombalar, 15.temmuz, bütün bi batý ittifakýnýn mutlak düþmanlýðý, not indirimi üstüne not indirimi, ve arka fonda hep süregiden dolar spekülasyonu- ve geçen seneki altýn vuruþla ahalinin tamamen dolarize edilmesi.. lakin amaç hasýl olamadý bi türlü.. bu sene 2228. kuruluþ yýldönümünü kutlayan kadim devlet aklý karþý hamlesini koydu- nato (fetö) elementlerinin tarihi tasfiyesi, baþkanlýk sistemi, 75 yýl sonra ilk defa devlet aygýtýnýn topyekün bir pozisyon alabilir hale gelmesi, nato'ya pentagon'a raðmen rus s400, rojawa harekatý vs (arka fonda dolar tahtasýnda volatilitenin kaybolmasý)

7. hegemonik batý kampýndaki çatlak tabii ki 3.dünya için bi þans, düzeni deðiþtiremese bile sömürülme oranýný azaltmasý adýna.. on sene evvel finans medyasýný çok izlerdim- batýlý fon yöneticileri o sýralar asya f/x piyasalarýnda para yapamaz olmuþlardý ve trade desk'ler kapatýlýyordu.. oysa ayný trader'lar sadece 10 yýl önce asya piyasalarýnýn altýný üstüne getirmiþ, tozu dumana katmýþ, tayland- malezya- kore vs domino taþý gibi diz çöktürmüþtü hepsine, basit f/x oyunlarýyla.. ama asyalýlar oyunu görmüþtü, mekanizmayý az çok anlamýþlardý, ve artýk izin vermez olmuþlardý þýmarýk soroscuklarýn- yukarý sürdüm, aþaðý bastým vs gibi ucuz triklerine.. volatilite öldü ve soroscuklar para yapamaz oldu, trade deskler kapandý

bizde mekanizmanýn çanýna ot týkamak çok zor geldi, çok geç geldi, az geldi.. haziran baþý guvernör deðiþikliðinden beri volatilite hissedilir ölçüde azaldý, çok açýk görünüyor fiyat grafiðinde.. oysa son 5 ayda olanlar, son 5 yýla rahmet okutur cinstendi- yaptýrým tehditleri, yaptýrýmlar, not indirimleri, medya üzerinde estirilen muazzam fake-news rüzgarlarý, abd ordusunun savaþ açarým tehditleri, ordunun sýnýrý geçip koridoru gömmesi- abd ordusunun çekilmek zorunda kalmasý, vs vs.. bunlarýn hiç biri rahip krizinden aþaðý deðildi, amma velakin ˜look at the tabela

usd/try bir türlü kýpraþamýyor, 5.70- 5.75 dolayýna demir atmýþ, max %3 aþaðý- %3 yukarý, volatilite zar zor nefes alýyor, dolar kuru ne düþüyo- ne çýkýyo.. herþeyini dolara basmýþ ahali ise gittikçe endiþeleniyor, dolar 65 lira olacak videolarý rating rekoru kýrýyor- nasýl olacak (inþallah olsa hemen) diye bilinçlenmek istiyor ama ruhunu serinletemiyor bi türlü, videolardaki boþ laf salatasý beynine yýðýlmaya devam ediyor, aklý selim tamamen yitip gitmiþ.. artýk kendinin bile inanmadýðý kliþelerden baþka bir þey görmüyor gözü, görmek/duymak bile istemiyor.. lira satýp dolar almayý, iktidar partisine karþý en mühim muhalefet etme aracý olarak içselleþtirmiþ durumda.. acýklý bir görüntü..

küresel sistem týkanmýþ, hegemonik güçler kendi içinde kavga ediyor, kurulu düzen büyük deðiþimlere gebe falan- lakin türk'ün okumuþ etmiþ kesimi, tarihin bu dramatik deðiþim sahnesinde tek bir mevzuya vakfetmiþ bütün enerjisini- rakip partinin liderini devirmek.. baþka hiç bi þey ilgisini çekmiyo
    Son düzenleme : KaraKemal; 01-11-2019 saat: 21:32.

8. Yazýlanlarý büyük bir iþtahla bir çýrpýda okudum...

Herþey büyük.. Lokmalar, hedefler, paralar, sermayeler, kapitaller, falan, filan...

Eee ne yapalým o zaman? Dükkaný kapatýp gidelim mi? Meydaný Doçe ile Cýtý ye mi býrakalým.. Pes mi diyelim...

2005 Vakbn halka arzdan beridir her gün iþlem yaparým... 2005 yýlýnda VAKBN almýþtým, 5,93 TL den...

Halka arz aralýk fiyatý 4,75-5,93 idi.. O denli talep vardý ki; 5,93 TL den almýþtým...

2005 den 2020 ye geldik nerdeyse ve VAKBN bugün 4,26 TL yi gördü....

2005 yýlýnda birisi bana 5,93 TL den VAKBN alma, 2019 yýlýnýn Kasým ayýnda 4,26 TL den alýrsýn dese idi? Ne derdim bilemiyorum...

Cevap veremez idim sanýrým...

Piyasa bu herþey var içinde. Spekülasyon, manipulasyon, oryantasyon, fýrýldaklýk, gevþeklik, uluslararasý siyaset, politika ve biraz da ekonomi.. Ne yok ki? Çingene pazarý gibi..

Borsa da fiyat vermek cehalet iþidir. Ne dibi vardýr, ne tepesi.. Para kaybetmeye alýþkýn olmayan birisinin harcý deðildir, Borsa. Er meydanýdýr..

2013 Mayýs ayýnda Gezi Olaylarýndan bir gün önce hisse alýp, ertesi gün -450,000 TL hesap bakiyesi ile yataða gitmiþtim..

Ben porfesyoneldim. Davranýþsal psikolojiyi bilirim, borsayý tanýrým, trade yaparým, hocayým , üstadým, bilanço okurum, muhasebe bilirim, þirketlerin tüm faaliyet raporlarýný okurum. Öfke kontrolümü yapabilirim...

O gece sabaha kadar uyuyamamýþtým...

Ertesi gün borsa açýldý. Hergün bugün dip, bugün dip, bugün dip diyerek tam bir hafta boyunca -%5 inmiþti... Aldýðým yerden -%50 dipte idim...

Þok geçiriyordum. Emeklerim, tüm birikimlerim, 2 bebemin, eþimin hakký, geleceðimiz, erimiþ, bitmiþ, yok olmuþtu...

-%60 a varan bir zarar ile nasýl satabilirdim? VAKBN 7 TL den 1 ayda 3 TL ye gelmiþti.....

Davranýþal psikolojisini yemiþim, yatýrýmcý psikolojisini bitirmiþim, ama aklým yerinden fýrlýyordu...

Dedim ya... Herþey olur..

Malum baþlýkta USD 5,93 TL de iken satýn, alttan ilk durak 5,71 dir. Kýrarsa 5,51 e kadar yolu var dediðimde....

LANETLENMÝÞTÝM....

Oysa karþýndaki insaný tanýmadan senin acemice eleþtirilerin senin ne derece CEHALET sahibi olduðunu gösteriyor..

Normandiya Çýkarmasý Gazisine; aðaca attýðýn tabanca mermisini anlatmak gibi bir'þey...

Fazla uzatmak istemem...

Tüm bu lakýrtýlarýn sonucunda ben KAYBETMEDÝM.. Bazýlarýnýn dediklerimle alay ettiklerini de MALUM BAÞLIKTA okuyorum... PRICELESS yazmýþým diye....

Benim tecrübelerimin MALÝYETÝ arkadaþ; bir günde hesabýnda -450,000 TL yazmasýdýr...

Birgün hesabýnda -450,000 TL akþam yazarsa, gözlerin araba farý tutulmuþ TAVÞAN gibi açýlýr. Bu paha biçilemez bir TECRÜBEDÝR.

2,75 TL den aldýðýn BNVIT hissesinin ertesi yýl 25 TL ye gitmesidir...

Bu kayýp deðildir.. Tecrübedir..

Bu "PRICELESS" tecrübe bana der ki;

- Endiþeyi Ucuza AL! Coþkuyu Pahalýya SAT!
    - Dibin dibi, tepenin tepesi olmaz. Kademe candýr!
    - Ne ucuz ise, onu al ve bekle... Pahalanýnca SAT!
    - Asla bir yatýrýma körü körüne aþýk olma!
    - Piyasalarda fýrsatlar asla bitmez...
    - Piyasalara direnme, yanlýþ sende!-

En son olarak mý

-Anlayana Sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az...

Maalesef , karþýlýklý iliþki, algý ve anlayýþ; benim anlatabildiðimden ziyade bu satýrlarý okuyup, kiþinin ne anladýðýdýr...

Saygýlar...

Bu arada 1 Kasým ve USD 5,69 ü görmüþ...

Sayfa 146/395 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •