mehmet kýrsoy, nasýl gidiyo herþey ünye'de ? on sene evvel vob topiðinden hatýrlarsýn beni, menealaos olarak takýlýyodum o vakit.. uzundur rastlamýyordum sana, o yüzden- ulan, zaman ne hýzlý akýyo arkadaþ' hissine kapýldým![]()
80'lere kadar s&p500 kapsamýndaki büyük hisselerde kurumsal sahiplik oraný %30 falanmýþ.. þu an %85.. en büyük þirketler diye kime baksan ayný sahiplik yapýsý- blackrock, vanguard, state street, fidelity ve diðer benzeri fonlar sýralanýyor.. en büyük hissedarýn bile %10 payý yok, bu kurumsal yatýrýmcýlarýn hepsi her hissede <%10 paylara sahip.. pekii, mesela blackrock'ýn büyük hissedarlarý kim diye baksan yine ayný yapý- state street, vanguard, berkshire h. falan yine ayný fonlar.. facebook sahibi diye sorsan, mark zucckker diye bi arkadaþýn ismi veriliyor, lakin herifin hisse payý <%10 .. büyük þirket yaratmýþ diðer dahi çocuklar için de ayný þey geçerli
15 sene evvel bizim borsanýn en büyüðü diye bilinen yerli oyuncunun ismi ali karakaya idi.. bizim aracý kurumda da hesabý vardý, ama farklý bir nickname ile açýlmýþtý hesap- hala ayný mý bilmiyorum, ama o vakitler bir hisse senedinde iþlem hacminin yarýdan fazlasýný tek baþýna bir hesap (mesela mehmet kýrsoy) yapmýþsa, spk direktman 'arkadaþ sen manipülasyon yapýyorsun, seni yasaklýyorum, hisse hesaplarýna bloke koyuyorum' derdi.. bu arkadaþýn sahte isimli hesabýna biz kendi aramýzda blackrock derdik.. þimdiki blackrock'ýn blackrock olmasý 6-7 trilyon dolar fon yönetim hacmine ulaþmasý ise esas olarak on sene evvelki o lehman krizi sonrasýdýr, eskiden de vardý herhalde ama adýný duyan yoktu
yani bütün global hisse senedi piyasaýnýn hakimi olan bi grup var, ayný fonlar, kimin söz sahibi olduðu, kimin parasýný yönettiði falan hepsi meçhul (yahudi finans eliti??) ismini veremezsin, cismiyle tarif edemezsin.. ahmak sürüsüne inandýrýlan hikaye basit: bilimsel yöntemler kullanarak hangi þirkete uzun vadeli yatýrým yapýlmasý gerektiðini tamamen bilimsel metodlarla hesap eden- buna göre yatýrým daðýlýmý yapan okumuþ zeki çocuklardan oluþan yatýrým komiteleri vs.. çok boþ bi hikaye![]()

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri