A380 uçan gemiyle 1 defa uçtum gerçekten muhteþem bir deneyimdi benim için.
Ürkmedim diyemem,üretimin durmasýna hem üzüldüm hemde sevindim.(karýþýk bir duygu)
A380 uçan gemiyle 1 defa uçtum gerçekten muhteþem bir deneyimdi benim için.
Ürkmedim diyemem,üretimin durmasýna hem üzüldüm hemde sevindim.(karýþýk bir duygu)
Estaðfurullah Sn.Yaþar..
Kýsaca izah etmek isterim.. Film gibi hayatým oldu... Belki bilmediðim konu olmamasý, o sebeptendir...
Aslýnda 1996 yýlýnda ODTÜ jeoloji mühendisliði bölümü mezunuyum.. Artvinde 1 yýl maden ocaklarýnda delme ve patlatma þantiye mühendisi olarak çalýþtým. Kazakistan'a gönderilince jeolojiden vazgeçtim..
Banka sýnavlarýna hazýrlandým.. 1997 yýlýnda Halkbank'ta Kambiyo Uzman Yardýmcýsý olarak sýnavý kazandým. Ekonomi, ithalat, ihracaat, firmalar, bilanço okumayý orada öðrendim... Bankaya, 1 yýl dayanabildim... Býraktým...
Anadolu Üniversitesi Sivil Havacýlýk Hava Trafik Kontrol bölümünü bitirdim.. Sivil Havacýlýktan lisans aldým. Devlet Hava Meydanlarý Ýþletmesine 1998 yýlýnda katýldým. DHMÝ Genel Müdürlüðünde Kontrolör ünvaný ile sürekli Ýngiltere, Almanya, Brüksel, Ýtalya da eðitim ve teknik SID (Standard Instrument Departure Aletli kalkýþ) Uçaklarýn kalkýþ rota çizimleri ile RNAV( Area Navigation) teknik çizim ve hava trafik yönetimi alanýnda eðitim aldým. O zamandan beridir DHMÝ de Kontrolör ve Takým Þefi olarak çalýþmaktayým...
22 yýldýr havacýlýk sanayisi içindeyim.. Yeri geldiði için fikirlerimi paylaþmak istedim, o kadar...
Borsa ve piyasa bilgim bankadan kalma, hobby amaçlý meraktýr.. Madencillik ve jeoloji ise lisansýmdýr.. Havacýlýk ise iþimdir...
Petrol üretimi hakkýnda yanlýþ yazmýþ olabilirim. Sonuçta jeolojiyi takip etmiyorum. 22 yýl önce býraktým..
Asla herþeyi ben bilirim demedim.. Her zaman fikirlerimi paylaþmak istedim...
Amacým asla sizleri yanýltmak deðil.
Öyle olsa idi, bazýlarýnýn yaptýðý gibi 1,5 senedir USD alýn; USD 12 TL olacak derdim.. Oysa, tam tersi USD almayýn USD düþecek sayfasýnda paylaþýmlar yaptým. 2019 yýlýnýn Kasým ayý geldi ve USD 5,69 TL ye geldi ve hala da düþme durumu var...
O sebeple samimi olduðumu, yaptýðým yada yazdýðým bazý rakamlarýn heyecan ile yazdýðýmý ama vermek istediðim genel anlamý bozmadýðýný düþünüyorum...
Biraz deðiþik ve farklý bir hayatým olmuþ olabilir. Bu da genel kültür IQ seviyemi yukarýlara taþýmýþ olabilir. Bilmiyorum...
Ama siz yine de herkesin her dediðine inanmayýnýz...
Unutmayýnýz; Kontrol etmek, güvene mani deðildir...
Bazen 2019 yýlýnda kesinlikle USD 12 TL olacak deyip, usd aldýrmaya çalýþanlara dahi...
Saðlýk ile...
Yýllara göre et fiyatlarý
![]()
Bu forum 2 ye ayrýlmýþ deðil dolar düþecek ve yükselecek konusunda. 4 e ayrýlmýþtýr.
1.Dolar kesin yükselecek , asla TL ye güvenmeyenler
2.Mevcut hükümet davranýþlarýnýn rasyonel olmadýðýndan hareketle zerre kadar güven duyulmadýðýndan ve bu hükümetin Dolar ile manipülasyon , spekülasyon adýný ne koyarsanýz koyun dolar ile yapabilecekleri , TL ye göre kaynak yetersizliðinden dolayý çok sýnýrlý olduðunu bilenlerin sadece ve sadece mevcut birikimlerini korumak içgüdüsüyle dolarda durmanýn TL ye göre daha avantajlý olabileceðini düþününler
3.Siyasi görüþlerini ekonomik davranýþlarýna yansýtmayýp , TL de kalmanýn dolara göre mevcut birikimlerini korumada daha avantajlý olduðunu düþünerek dövizin düþeceðine inananlar ki bu gruba trol denemez (yani 2 numaranýn tam tersi düþünenler)
4. Siyasi görüþlerini tam anlamýyla ekonomik davranýþlarýna yansýtarak ve arada dolarda kalanlarýn Amerikan uþaklýðý yapan vatan hainleri olduðuna dair beyanlar verip dolarýn düþeceði görüþünün altýný bu þekilde dolduranlar ki bunlar trol olarak düþünülmekte forum ahalisi tarafýndan
1 , 2 ve 3 e kimsenin finansal tercih olarak bir þey dememesi gerekir. Yaptýklarýnýn karþýlýðýný kar vaya zarar olarak zaten görecektir , görmektedir . Ama 4 ler çekilmiyor. Biraz daha düþse de nasiplensek grubu olduklarýna özellikle 1 ve 2 temsilcileri tarafýndan gayet iyi biliniyor.
deniz43 ü savunmak bana düþmez kendisi zaten savunmasýný yapar. Ama dövizin yükseleceðini düþündüðü için saygýn deðil o forumdaþ , savunduðu fikirin altýný bilimsel verilerle doldurduðu için saygýn adlediliyor. Yanýlmasý, saygýnlýðýný bu yüzden etkilemez.
Uzulerek goruyorum ki, bu basligi da siyaset arenasina cevirme cabalari artmis. Kendi adima bu sayfada ki bilgilerden faydalaniyordum. Ciddi sayilabilecek parada kazandim. Bu basligi da bilindik basliga dondermenin kime ne faydasi var?
Digerleri yetmiyor mu?
Yer Ýmleri