Eniþte kamyonun ayarýný kaçýrdý.
9. Ay kapanýþ bilanço için 5,65 idi. 2 ay geçti 5,68 ne eniþtee...
Eniþte kamyonun ayarýný kaçýrdý.
9. Ay kapanýþ bilanço için 5,65 idi. 2 ay geçti 5,68 ne eniþtee...
Kamyonu sür maviliklere efendiiiiii
Dolar 5.30 lara borsa 115 binlere sadece gönlümden geçen. Çünkü param hisse lerde![]()
2013 yýlýnda abd gezisi ve not artýþýyla iflas etmemiþ olan o dönemi bilmeyen bugünü anlayamaz..
Sn.Yaþar incetmeden kinayeli eleþtirilerinizi seviyorum. Ýnanýn okuyunca kahkaha atmamak için gece gece kendimi zor tuttum.. Ýçimden " ÝLAHÝ BORA YAÞAR" hocam deyip sað elimi havaya kaldýrýp elimi geriden ileriye doðru parmaklarýmý savurmak geldi...
Ýbrahim bey yazdýklarýmý okuduðunuz için teþekkür ederim.. Ýnanýn beni 500 kiþi filan okuyordur, lakin bakmak ile görmek arasýndaki farký anlayabilenler gibi, okuduðunu anlayabilmek, samimiyeti hissedebilmek inanýn bu 500 kiþide þimdiye kadar 3 yada 5 kiþide oldu. Siz de bu 3-5 kiþiden birisiniz. Saðolunuz...
Sn.Pilavlý Aðustos ta USD 7,21 TL yi çok kýsa bir zamanda sýð bir piyasada gördü. Teknik olarak aslýnda siz haklýsýnýz... Sonuçta6,50 TL nin üzerine ÝÐNE attý diyebiliriz. Üst çizgiyi oradan almaz iseniz ÞELALE formasyonunun vadesi uzayacaktýr. Ben de 15 Aralýk çýktý. Ama birleþme Þubatta ta olabilir...
Sn.Moruk...
Öncelikle yazýlarýmý okuduðunuz için teþekkür ederim...
Makas Geniþ.. 5,31-6,10 TL dir... Haklýsýnýz.. Ama bu sefer USD %100 düþecek demiyorum.. 1.Kademe alýnabilinir diyorum.. Bu hususu ýskalamýþ olabilirsiniz...
Diðer bir husus paylaþtýðým þey TEKNÝK bir FORMASYON dur.. Ben icat etmedim.. Çizdim, analiz ettim.. Ve paylaþtým , o kadar...
Kýsaca;
Daralan Simetrik Üçgen Formasyonu yukarýdan azalan TEPE ler ve aþaðýdan yükselen dipler ile ortalama birer yýllýk vadeler ile oluþan bir formasyondur.. Bu formasyonun sonucunda RSI gün geçtikçe normalleþir ve Momentum minimuma iner.. Hisse yada PARA farketmez.. Momentum neredeyse durma noktasýna gelir ve bu fýrtýna öncesi DERÝN SESSÝZLÝK tir...
Bu tip formasyonlar yatýrýmcý için en tehlikeli formasyonlardýr. Yükselen Üçgen yada Azalan Üçgen Formasyonu olsa, kolaylýkla tahmin edilirdi...
Ama bu formasyon, tahmin edilemez.. Fiyat bir yöne çok sert SESSÝZLÝK sonrasý PATLAR...
Böyle olunca bu iþ ÞELALE formasyonuna aniden döner.. STOPLOSS yada diðer alýmlarý PATLATIR.. Zamanýnýz yetmez, Algoritmalar salisede herþeyi fiyatlar.. Tsunami gibidir..
Böyle olunca altta veya yukarýda GAP ler olur. Genelde Momentum u sýfýra yada durma noktasýna getirmeye çalýþan VADE her ne ise ; o kadar bir FÝYATLANMA olur.. USD diyelim ki 8 aydýr sýkýþýyor... Yukarý patladý.. Nerede patladý 5,70 de.. Her ay 5 kuruþ artmýþ olsa idi 8*5=40 krþ eder ki 5,70+0,40=6,10 TL...
Böylece fiyatlama da BOLLÝNGER i de açmýþ olur...
Aþaðýya patlarsa ayný hesap ÞELALE ile dökülerek 5,70-0,40=5,30 TL ler de dip olur..
Bu fiyatý aþaðýya belirleyen SÝYASET ve GLOBAL PÝYASALAR dýr..
Mesela BORSA geçen yýl 122,750 yi gördü.. 6,000 puan yýllýk daha ekleyin. 130,000 lere gelir... Gerçek USD da dip BORSA nýn 130,000 ler olduðu yerlerdir..
Siz bana gülüyorsunuz ama bu BORSA 130,000 endeks e gidecekse kýsa vade de bu USD da 5,31 TL ye paldýr, küldür gelir...
Yok arkadaþ, yabancý parasýný getirmiyor, Türkiye'ye güvenmiyor bu borsa 108,000 lere yerli yatýrýmcý ile gitti daha fazla gidemez BORSA yeniden 100,000 altýný TEST edebilir, derseniz USD 6,10 TL lere ÞAKKADANAK gelir..
Burasý benim ne yazdýðýmdan ziyade yada bana GÜLÜP ALAY ettiðinizden ziyade sizin mevcut içinde bulunduðumuz durumu nasýl anladýðýnýz ile ilgili..
Kýsaca siz þu an neye inanýyorsanýz o tarafa para yatýrýn diyorum. Vade kýsalýyor, Sn. Pilavlý Þubat demiþ ben 15 Aralýk dedim.. Onun dediðine de katýldým, keza...
Bakýnýz Sn.Moruk anlattýðým TEKNÝK FORMASYON Sn. YAÞAR ýn dediði gibi gugulladýðýnýz zaman her yer de çýkar..
OKUYUNUZ.. BANA ÝTÝBAR ETMEYÝNÝZ:..
Lakin sonunda o formasyonun der ki;
Bu tip durumlarda parayý bir yere yatýrmayýn.. Fiyat hareketini izleyin ve fiyat ne yöne evrilirse ona göre pozisyon belirleyin diye öðüt de verir..
Ben sadece 1 kademe USD aldýðýmý, ve mýsýrlarý patlattýðýmý , ve de ne yöne patlayacaðýna dair bir fikrimin olmadýðýný da belirttim..
Sadece ÞELALE olursa ; yukarýda bu olur, altta o olur dedim..
O kadar...
Yine de bana GÜLÜP inanmýyorsanýz, eh ne diyeyim..
Canýnýz SAÐOLSUN...
Son düzenleme : selka; 22-11-2019 saat: 01:09.
Sn.Mursevim....
Umutlar Paris, gerçekler BAÐCILAR diye bir laf vardýr... Lakin, Kahramanlarý da CESARET yaratýr...
Hep derim, bu piyasalarda para kazanmak için endiþeyi ucuza alýp, coþkuyu pahalýya satacaksýn.. (Kýsaca alýrken de acele etme, satarken de)
Lakin çok kýsa vade de BORSA iyi getirdi.. Bundan sonra aslýnda bu coþku ile 115,000 lere gitmemesi için pek bir sebep yok, ama..
Kar da cebe yakýþýyor, hani...
AMA bilmiyorum.. 115,000 leri de bekleyebilenlerin; analarýnýn ak sütü gibi karlarý helal olsun derim..
115,000 endekste USD ýn geleceði yer en düþük 5,51 TL dir....
Endekste 130,000 beklentiniz varsa o zaman USD ý 5,31 TL de alýrsýnýz...
Ben 108000 leri öngörmüþtüm... Aldým ve sattým...
Þimdi FAÝZ ve 1.kademe USD da beklemedeyim.. Ve bilmiyorum...
Planým þu...
Hangisi giderse geride kalaný alýp bekleyeceðim...
Sonuçta birilerinin caný yanacak..
Yorumlarýma GÜLÜCÜK atýp gülenler var, ama ne diyeyim...
115,000 de endeks gelirse ki gelmemesi için sebep yok ama ben trenden indim..
Kýsmet..
Borsa Geri gelirse yine hisse alýrým.. Yukarý devam ederse mecbur USD alýrým...
Herkese bol þans..
Umarým her þey siz nasýl istiyorsanýz öyle olur...
Eðer aþaðýya patlarsak 5,31 TL yi nerden buldun YASASI bu teknik alt destek çizgisi ve de geçen vade saðlamasý ile bulunmuþtur.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...3c256b1769.png
Sizin neyi arzuladýðýnýzýn önemi yoktur.. Yatay çizgiye ve alttan gelen desteðe bakýnýz..
Amerikan bayraginda ne var
Yer Ýmleri