Sn Hayek
asels in 140milyon payýna 160milyon.
enjsa nýn yuvarlak hesap 230 milyon payýna, 1,1 milyar lot talep yaklaþýk 4,8 katý
tlman nýn 97 milyon Tl payýna karþýlýk 600 milyon Tl yani 6 kat talep gelmiþti.
ama benim deðinmek istediðim konu Sn teamsah ýn söylediðine istinaden '' ayrýca diðer halka arzlara olacak talebi etkileyebilir fakat talebi bitirmez, ''buna izin verirlermi sizce'' diye sormuþunuz buna izin vermeye yetkili bir kiþi(ler) veya bir kurum mu varki, izin vermesinler.''
Herkese bol kazançlar.
Bu arada ben katýlmayý düþünmüyordum fakat yarýn sembolik bir rakamla talep edeceðim sanýrým. Daha önce ki arzlarda bazý arkadaþlar talep toplamanýn 2. günü mesai bitimine doðru toplam talebi öðreniyorlardý, acaba aracý kurumdan bu bilgiyi verirlemi sizce?
Talep eden sayýsý Kervan'la mukayese için yanýltýcý olabilir. Kervan'da genelde bütün aracý kurumlar hisse senetlerini teminat kabul ediyordu. Mesela 300.000 liralýk THYAO senedin varsa teminat gösterip talepte bulunabiliyordun. Þimdi çoðu kurumda sadece nakit, fon gibi varlýklar teminat kabul ediliyor. Özetle: Katýlýmcý sayýsý fazla, talep elen lot miktarý az olma olasýlýðý var.
Topiðe bir gönderim oldu daha önce. Þimdi baþtan birkaç sayfa okudum. Hayýrlý bir iþ olmadýðýný birçok kiþi belirtmiþ. Ayný fikirdeyim.
SPK'nýn buna müsade etmesi çok enteresan. Tayyip E. döviz almayýn-bozdurun diye yýrtýnsýn dursun! Yabancý ortak elindekini yine yabancýya satmýyor da, vatandaþa vermek istiyýr (!) Aldýðý TL yi dövize çevirip memleketten çýkacak. Çok, çok hayret bir durum.
Süslenmiþ 2020/9 aylýkla þiþirmiþler fiyatý. Çok bariz. Yani niye çýkýyor ortak, niye tek elden satmýyor gücünü? Borsaya geçen paylarda bu güç olmayacak. En büyük handikap bu ama iskontoda hiç bahsi geçmemiþ !!! Kervanla karþýlaþtýranlar yanýlgý yaþayabillirler. Çünkü orda henüz mal ky ye geçmemiþ (baþka kelime aslýnda da...) Üstelik kaynak þirketin geleceðinde kullanýlacak.
Yer Ýmleri