özel bilgi olduðu için ulaþamazsýn, sadece insider'lar biliyor, Mediterra'nýn 2013'te Ashmore grubundan %47.5 hisse devralmasýnýn nedeni 5 yýl gibi bir zaman diliminde þirketi 100 milyon dolarlýk bir toplam PD üzerinden satýlmasý beklentisiydi ama 2018 krizi bu beklentiyi çöpe attýrdý, bu tür þirketler yaptýklarý yatýrýmdan 5 yýl içinde dolar bazýnda ortalama 1 koyup 2 kazanmak ister yani %100 gibi bir kâr peþinde koþarlar ki yýllýk bileþik getiri babýnda %15 eder, bu noktadan hareketle Mediterra alým yaptýðýnda þirketin PD'si 50 milyon dolar olmalý diyebiliriz (benim þahsi tahminimdir, elimde bir delil yok), söz konusu %50 ye yakýn hisse için 25 milyon dolar ödemiþ olmalýlar, bu halka arzda da 70 milyon dolarlýk toplam PD üzerinden 35 milyon dolar karþýlýðý bu hisseleri satýyor olmalýlar, sonuç itibariyle 2013'de 25 milyon dolarlýk yatýrým yaptýlar ve 5 yýlda 10 milyon dolar kâr elde ederek exit yapýyorlar diye düþünüyorum, nihayetinde iþler Mediterra'nýn beklentisi doðrultusunda gitmedi ve 7 yýlda dolar bazýnda %40 getiri ile çýkýyorlar ki yýllýk bazda 1.4**(1/7)=1.05 yani %5'lik bir yýllýk getiri elde etmiþ oluyorlar, fonun %15 olan yýllýk getiri hedefinin oldukça altýnda bir getiridir bu rakam
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Satýþý yapan Mediterra fonunun yönetim kurulunda Ahmet Faralyalý da var, ayni zamanda Faralyalý 2 milyon lot civarýnda bir hisseye de sahip Arzum'da.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri