Çok basit devlet önce yýllýk 9,4 enflasyon dedi sonra 11,5 a yükseltti bende diyorum ki MB enflasyon tahmini hiç tutturamadý için 12,5 - 13 olur saygýlar.
Tabi bu söylediklerim herþey normal giderse halkbank davasý ne olur, S400 ne olur, Akdeniz ne olur , bunlar hariç
ABD 10 Yýllýklarý ne olur , biden ile iliþkiler ne olur , pandemi nasýl olur , turist gelir mi
çok belirsizlik var , dolarýn yeni dibi 7, 20 - 7,30 lar civarýdýr , düþüþ için þartlar olumlu deðil gibi görünüyor
dolar düþmeden enflasyonu düþürmek akabinde faizleri düþürmek zor görünüyor
haziran temmuz gibi belki yaz etkisiyle bir miktar enflasyon düþebilir gibi ama faizlerin düþüþü çok hýzlý olmaz düþürdüðü an dolar yukarý tepki verir ( kasa boþ )
cuma günü dönüþ var tatmin edici oran yakalayamazsam bir kaç gün günlükte gidip haziran sonuna baðlamayý düþünüyorum
opsiyonda yapmayý düþünüyorum 7,25 seviyesine makul fiyat çýkarsa
YTD
Diyelim ki TCMB 100 baz puan faiz artýþý yaptý stopaj da uzatýlmadý.
Sakýn ola 31 Martta bir senelik uzun baðlama hatasýna düþmeyin.
Siz 7.40'a düþen dolar yerine bir sene %18'den TL baðlarsýnýz TCMB bu esnada faizi %12'ye kadar düþürür dolar bir anda fiþekler.
Bir sene sonra 9.50'dan dolar almak zorunda kalýrsýnýz.
Unutmayýn önemli olan sizin %18 gibi güzel bir orandan baðlamanýz deðildir.
Önemli olan bu bir senede genelin yüzde kaç faiz aldýðýdýr.
Ne mi yapmalý?
%18 gibi lokum bir faiz bulduysanýz keyfini çýkartýn. Ama günlük ama 32 günlük.
TCMB ne zaman ki faiz indirimine gitti hemen dolara geçin. Ýster 100 puan indirim olsun ister 50 puan indirim.
50 puan indirim bile faiz indirimi döngüsünün baþladýðýna delalettir.
Hiçbir merkez bankasý bir ay 50 puan faiz indirip bir sonraki ay 100 puan faiz arttýrmaz.
Tüm dünyaya rezil olur kredibilitesi sýfýrlanýr.
Özetle çeþme akarken testiyi doldurmaya bakýn.
Oradan oraya zýplayarak testiyi kýrmayýn.
Yasal not : Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Þahsi yatýrým politikamdýr.
Yer Ýmleri