Üstat Altýn alan küçük yatýrýmcýyý anlarým ve takdir ederim de, fiziki gümüþ alan küçük yatýrýmcý paranýn yarýsýný komisyon olarak býrakýyor alsat sýrasýnda.
Gümüþ 2 kat artarsa fiziki de ancak kar edeceðini bilmeyen bir sürü cahil insan var. Küçük yatýrýmcýlar iyi kekleniyor.
Alýrken tekrar geri kaça alýyorsun diye sorsa anlayacak durumu.
Altýn alacak ve biriktirecek arkadaþlara þiddetle Ziraat DÝJÝTAL BES tavsiye ederim. Kuyumcudan daha ucuz biriktiriyorsunuz ve 56 yaþýnda emekli olunca vergi çok az ödüyorsunuz.
Ziraat Dijital BES aldým online olarak ve %100 altýn fonu seçtim. Ayrýca yönetim ücreti aidat vs yok. Diðer BES lerde kredi kartýndan ödersen 40 gün valör var, bunda çeker çekmez T+1 de hemen Altýn fonu alýnýyor.
Þiddetle öneririm düzenli altýn biriktirmek isteyenlere.
Heryerde ayný terane. Heryerde gümüþ konuþuluyor.
https://mobile.twitter.com/thealiaga...92393186533376
Yabancý forumlarý da taradým. Küçük yatýrýmcýlarý tüm dünyada resmen gümüþe boðmuþlar.
Robert Kiyosaki denen adam Rich Dad Poor Dad kitabýnýn yazarý gümüþ almayaný akýlsýz olarak nitelendiriyor.
Gümüþe kesinlikle karþý deðilim ama moku çýkmýþ, görünüþe göre Altýn daha az konuþuluyor, hatta belki Platin bile düþünebilirim.
Ama Gümüþ artýk kartlaþmýþ karpuz gibi benim gözümde.
Birde gümüþü iyi saklaman lazým. Korumasý çok problemlidir, hemen kararýr oksitlenir, deðer kaybý oluþur.
Altýna 10bin sene hiç elleme yine ayný kalýr.
Ýsteyen fiziki gümüþ alabilir, ben oyumu fiziki altýndan yana kullanýyorum.
Gümüþü seviyorum ama bu kadar fiziki alsat farký bana kesinlikle uymaz. Paraya ne zaman ihtiyacým olacaðýný bilemem ki ezbere.
Yer Ýmleri