Size de iyi geceler sn enki.
Size de iyi geceler sn enki.
Sayýn enki, teþekkür ederiz. Özellikle deðerli madenlerde komplo teorilerinden nasýl uzak kalýnmasý gerektiðini bir kez daha öðrendik. Çok sýk olan bir þey deðil, yaþadýðýmýz küresel enflasyonun nasýl ilerleyeceðini belkide çoðumuz ilk kez deneyimlenecek.
Gece güzel yazýlar konular iþlenmiþ. Ýkinciye okudum, emeðinize saðlýk.
Sayýn enki nin yazýlarýndan anladýklarým.
Enflasyon var, küresel anlamda artarak geliyor ve devam edecek.
Ülkeler bunu þuan kayýtsýz kalýyor, görmezden geliyor, enflasyon sorununa çözüm bir anda da faiz artýþý ile de olabilir, zamana da yayýlabilir.
Altýnda banka yada fiziki ýsrarý yapmamýþ, deðinilmemiþ, demek ki fiziki diye bir kesin kural yada kaný yok.
Altýnda komplo teorilerine girdiðinizde iþin içinden çýkamazsýnýz demiþ. Bu ürüne bu þekilde bakmayýn. Fed'in yada diðer bankalarýn sahibini aramayýn demiþ.
Usd basýlsa da basýlmasa da, önemli bir para birimi olmaya devam edecek demiþ.
Özet : Altýn kendi zamanýný ve saatini bekliyor, enflasyon varsa altýnýn bu zaman ve saati gelecek. Diye anladým.
Selamlar. Dolar sisteminin çökmemesi için regulasyonlara bile uyulmamasýna otoritelerce müsaade edildigi bir donem yaþýyor olabiliriz. Manipülasyondan milyarlarca dolar cezadan baþka bir yaptýrým uygulanmayan jp gibi kurumlar acaba fiziki emtianýn kaç katý kaðýt emtia satiyorlar. Eðer bu limitlere uyulmamasýna icazet veriliyorsa bu kýsa vadede fiyatlarý baskýlýyabilir.
Haydut devletin haydut kurumlarý...
öyle bir sistem kurulmuþ ki seni soyacaðýz ama nasýl soyulmak istersin dayatmasý var. veya yatýrýmýný nasýl yapacaksýn onun dayatmasý var. illaki balon sistemlere paraný akýtman için zorluyor. kredi çek borçlan faiz 0. ev al, hisse al, kripto para al ama nakit tutma, faiz vermem negatif faiz veririm parayý al götür. abi enflasyon? enflasyon yok kardeþim, enflasyon yaratmaya çalýþýyorum diyorlar ama arkadaþ alým gücü tüm dünyada düþtü???
eskiden enflasyon yaratýp soymaya çalýþýrlardý, altýn alýp kendini korumaya alýrdý insanlar. þimdi enflasyon yokmuþ gibi yapýp faizleri negatif tutarak soyup üstüne de altýný baskýlayýp ceza veriyorlar. baskýlamak da yetmediði için elon musk kuklalarýna kripto paralarý, tesla'yý, mars'a koloni kuruyoruz masallarýný anlattýrýp parayý belirli yerlere çekebiliyorlar.
Finansal piyasalar döngüseldir.Anlamsýz parasal geniþlemeler sonunda altýný gümüþü patlatýr.Bu tarihte defalarca olmuþ ispatlý bir olgu.Þu anda ne kadar manipule edilirse edilsin sonuç deðiþmeyecek.Madem gümüþ 27 dolar piyasada fizikisini neden 36 dolardan satýyorsun,neden 8 hafta sonra teslim ederim elimde fiziki gümüþ yok diyorsun.Gece saat 3 de ortada kimse yokken aniden hem altýnda hem de gümüþte yüzde 3 yüzde 4 aþaðý basýyorsun.Bunlar artýk gülünen þeyler,özellikle amerikada bu iþlerden anlayan herkes fiziki gümüþe dadanmýþ durumda,zincir ilk orda kopacak,sonra olay altýna atlayacak.Ben hareket baþlayýnca günler içinde aniden ne oluyor anlýyamadan gümüþü 33 34 dolarda göreceðimize inanýyorum.Canavarý gümüþ kurþunla öldürecekler.))))))))
Valla abi, ben fiziki alamam, 10 gündür okuyorum. Niyetim haftaya para mevduattan dönüyor, 2 kilo kadar iþ bankasýndan altýn almak. Ama gümüþün grafiðini inceledim, 28-30 dolarý gecerse 46 dolar hemen gelir. Gümüþ için banka sayýsý sýnýrlý, kuveyt ve hscb de varmýþ. Ben yinede bankadan almayý tercih edeceðim. Altýn içinde haftaya fiyat ne ise alýrým ama sanki 380 dönüþ yeri gibi duruyor. Hayýrlýsý bakalým.
Yer Ýmleri