Originally Posted by
hkm
Valla nasrullah ayana cahil diyen birine ne demeli bilemem ama altın konusunda da dolar konusunda da görüşlerinize katılmıyorum.Yazınızdaki bir kısmı ben anlıyamadım,reel faiz vermeme kısmı elbet doğru da akp nin geldi geleli ana politikası allem kallem ne olursa olsun doları baskılayarak suni bir refah yaratmaktır.Güçlü tL ekonomik temelleri olmadığı halde ucuz ithalati teşvik etti,ucuza araba aldık,telefon aldık,televizyon aldık,buğday aldık,saman aldık aldık da aldık.Bunlar hep düşük tutulmuş dolar kuru ile oldu.Akp sizin görüşünüzün aksine suni bir refah yaşattı.Ha yüksek faiz verse ne olurdu o faiz ne ile ödenecek ne işe yarıyacak,üretmiyen bir ekonomide yüksek faizle ne çözülür,yüksek faizle düşürülen dolar kuru ne işe yarar cidden sizin entry de ne dediğinizi çözemedim.Akp nin olayı üreten bir ekonomi istememesi,fabrikaları satması,işe yarayan üretim ekonomisini baltalaması habire tüketimle inşaatla büyüyen bir ekonomi yaratması.Yoksa mali politikalarla dünyada kim ne çözmüş ki biz çözelim.İşler keşke faizle kurla falan hallolacak kadar basit olsaydı.
Yer İmleri