Sn enki ben de dolarýn gerçek sahibi olan küreselcilerin Trump döneminde yapamadýðýný Biden döneminde yapacaklarýný yani tapering ve faiz artýrýmlarýna kaldýðý yerden devam edeceklerini düþünenlerdenim.
Sn enki ben de dolarýn gerçek sahibi olan küreselcilerin Trump döneminde yapamadýðýný Biden döneminde yapacaklarýný yani tapering ve faiz artýrýmlarýna kaldýðý yerden devam edeceklerini düþünenlerdenim.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Daha önceleri bahsetmiþtim fakat yine þu dolarýn neden güçlenmemesi gerektiðinden bahsedeyim..tabi bu herþeyin kontrolden çýkma ihtimalinin olduðu bugünkü ortam için geçerli..
Faiz arttýrma, tahvil alýmlarýnýn kesilmesi nasýl bir sýkýlaþma ise dolarýn güçlenmesi de piyasalar için bir sýkýlaþmadýr..bu finansal ortamda piyasalarýn herhangi bir þekilde sýkýlaþmasý demek artýk kan akmasý, kaþ göz yarýlmasý vs. ile eþdeðerdir..dolayýsýyla bugünkü gibi oynaþmalar haricinde dolarda ciddi yükseliþler beklememek lazým bence..hatta uzun vadede dolarýn bugünkü seviyelerde bile dolaþamayacaðýný/dolaþtýrýlamayacaðýný düþünüyorum..YTD..
Burada öncelikle FED in sadece ABD nin deðil, ayný zamanda küresel sistemin merkez bankasý olduðunu düþünmek gerekir..hal böyle olunca dediðini yapmalarý zor sn. Vivatrader..hiç yoksa yapacaklarý her hamle bumerang gibi kendilerini gerisin geri vurur..zaten ABD ninde durumu pek parlak deðil..
Olay daha önce de yazdýðým gibi gümüþte bitecek.Gümüþ ucuz olamaz,çünkü endüstriyel bir metal,kullanýmý artýyor,yatýrýmcýsý artýyor,fiziki talebi karþýlýyamazlar.Yahu komediye bakýn fed taperingi konuþmayý konuþma kararý aldýlar diye ve 2023 de iki faiz artýþý belki yaparýz dedi diye(bu arada faizler sabit tutuluyor 0.25 falan)aniden herkes altýn gümüþ platin paladyum ne varsa satmaya baþlýyor,ayný anda tek istisnasýz her emtiaya satýþ geliyor)))))))))) Ani satýþlar býçak gibi düþüþler forexde ,varantda þunda bunda ortalýðý kan gölüne çevirir.O cenahta da apayrý bir dünya var,sedat peker usulü herþey altýn lehine ise herkes altýn yükselecek diye pozisyon aldýysa kaldýraçlý iþlemlerde terste yakalananlarý kes baba kes
))))))))))Ben 2026 ya kadar fiyatdan baðýmsýz altýncýyým gümüþçüyüm,zaten türküz yatýrýmýmýz gramla olduðundan bu dolar paritesi varken insanýn morali de uzun süre bozuk kalmaz merak etmeyin.
Yer Ýmleri