Ünlü yatýrýmcý Jim Rogers, dünya piyasalarýnda, tarihi bir çöküþ yaþanmadan önce son bir büyük yükseliþ görülebileceðini kaydetti
1970-80 döneminde ortaðý George Soros ile birlikte kurduklarý dünyanýn ilk hedgefonu Qantum Fund´ýn yüzde 4200 kar etmesiyle yatýrým dünyasýnda efsane haline gelen Jim Rogers, Daily Wealth´ten Steve Sjuggerud´a açýklamarda bulundu.
Rogers, þu ifadeleri kullandý; "Olmasýný beklediðim þey þu: önümüzdeki dönemde bir gün Bay Trump ya da baþka birileri 'Tamam. Biz bu ticaret savaþý sorunu çözdük' diyecek. Gerçekten çözsünler ya da çözmesinler, bu problemi hallettiklerini söyleyecekler. Ýþte bu (Steve) senin 'buharlaþma' (piyasalarda büyük yükseliþ) dediðin olaya yol açabilir. Herkes þöyle diyecek; 'Tamam, artýk güvendeyiz. Þu Steve denen adam haklýymýþ. Piyasalarda son bir dev yükseliþ göreceðiz.'"
Ünlü yatýrýmcý Rogers sözlerine þöyle devam etti; "Sonra, iþte o zaman gerçek ticaret savaþlarý baþlayacak. O noktada Trump ortaya çýkýp 'Onlara gününü göstereceðim. Ben onlardan daha akýllýyým. Onlarý yenebiliriz ve onlarý yeneceðiz' derse korkun, hem de çok korkun. Hiçbir zaman bir ticaret savaþýnýn kaz***** olmamýþtýr. Bu olay senin buharlaþma dediðin þeye yol açabilir. Onun ardýndan da tüm sistemin çöküþü gelecek. Daha önce söylediðim gibi bir sonraki ayý piyasasý (piyasada düþüþ) benim hayatým boyunca gördüklerimin en kötüsü olacak."
http://www.borsagundem.com/haber/rog...iliriz/1356991

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri