Sayýn Maharaj,
Altýn ile ilgili paylaþýmlarýnýz için teþekkürler.
Sayýn Maharaj,
Altýn ile ilgili paylaþýmlarýnýz için teþekkürler.
Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Altýn fiyatlarý, Fed ve diðer merkez bankalarýnýn para politikasýnda daha güvercin tutum takýnmalarýnýn ardýndan yükseliþini ons baþýna 1,400 dolarýn üzerine taþýyarak Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü. Bununla birlikte, ABD'nin Ýran'a yeni yaptýrýmlar hazýrlamasý ve ayný zamanda ABD ve Çin devlet baþkanlarý arasýnda bu hafta gerçekleþtirilecek olan toplantý, altýn için bir dizi yukarý yönlü faktör olarak karþýmýza çýkýyor.
Altýn, ABD merkez bankasý Fed'in daha gevþek bir para politikasý için hazýr olduðunu iþaret etmesi ve Avrupa Merkez Bankasý'nýn (AMB) ilave teþviklere gidebileceðini açýklamasýn ve bu geliþmelerin sonucu reel faizlerin düþük kalacak olmasýnýn ardýndan, jeopolitik risklerin güvenli liman alýmlarýný da güçlendirmesinin de etkisi ile yeniden ön plana çýktý. Citigroup Inc., Perþembe günü yaptýðý deðerlendirmede, borçlanma maliyetlerinin sýfýrýn altýna düþmesini içeren yukarý yönlü senaryo dahilinde fiyatlarýn 12 aylýk dönemde 1,500 dolar ila 1,600 dolar seviyelerine çýkmasýnýn mümkün olduðunu kaydederek, altýna yönelik hevesin makul olduðunu kaydetti.
Oanda Corp. kýdemli piyasa analisti Edward Moya, "Altýn boðalarý tekrar kontrolü aldý," dedi ve Fed'in Temmuz toplantýsýnda faizi 50 baz puan indireceðine yönelik beklentilerin güçlenmesi ile birlikte altýnýn destek görmeye devam edeceðini sözlerine ekledi. Moya ayrýca, "Soru artýk Fed'in faiz indirip indirmeyeceði deðil, ne kadar indireceði þeklinde. Tarihsel olarak bakýldýðýnda, Fed faiz indirim çevrimine büyük bir adým ile baþlýyor ve 50 baz puanlýk bir faiz artýrýmý baz durum senaryosu olabilir" deðerlendirmesinde bulundu.
https://www.bloomberght.com/altin-1-...uruyor-2227035
Bu hafta altýna girmek isteyenler için 2 þey önemli..
1- Hafta sonu G-20 deki Trump ile Þi Cinping görüþmesi.
2- Ons altýnýn bu hafta içi 2 gün 1400 üstünde kapanýþ yapmasý.
Altýna olan ilgim sizin kadar eski deðil ancak son global geliþmelerden sonra güvenli liman arayýþlarýnýn altýna olan ilginin arttýracaðýný düþünüyorum. Fed ve Ecb’nin de açýklamalarý ile jeopolitik riskler de bunu destekliyor. Siz de zaten günlerdir detaylý olarak vurguluyorsunuz. Þimdilik yatýrýmýmý viop ons altýn kontratýnda yapýyorum. Ama sanýrým artýk yavaþ yavaþ gram altýn biriktirmeye baþlamanýn da zamaný geldi hem TL güçleniyor hem de dýþ politika riskleriniz devam ediyor.
Zaman zaman kýsa süreli olarak cazibesi azalsa da altýn yüzlerce yýldýr insanlarýn servet saklama aracý.
Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Tekrar hoþ geldin dostum. Ne diyor bu grafik.😊
Yer Ýmleri