ADEL/TTRAK/ÇÝMSA/TOFAÞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRÝSA/ARÇELÝK/EREÐLÝ/TÜPRAÞ/FORD OTOSAN/SODA
Piyasa yönü belirliyor fed'de takip ediyor... eðer fed piyasanýn beklentsini karþýlamazsa, borsalar çakýlýr... piyasalarýn cýkmasý ile oluþan zenginlik hissi buhar olur, harçamalar kýsýlýr vs.. sonuç yine matbaaya döner...bu sefer konjonktür cok farklý.. 2008 krizi atlatýlmadý özel sektörden Merkez bankalarýna devredildi.. borç git gide artýyor.. bir þekilde sistem degiþecek, buna yaklasýyoruz... birde abd'de dolarýn cok fazla güçlü oldugundan bahsediliyor, burdan müdahale gelebilir...
Cortçular Gümüþ için 20 dolarda bir meydan savaþý verirler,
ondan sonra ko dötüne gitsin rahvan moduna geçilir..
Aþýrý hýzlý çýktýðý için bir yerde düzeltme yapýp yoluna devam eder. Düzeltme nerede gelir, kaça kadar düzeltir göreceðiz, 21 lerden düzeltirse 18 lere gelir, 20 den düzeltirse 17 lere gelir. Sonra ralliye devam eder. Düzeltme mutlaka olur. Buralarda bir yerlerde olabilir. Olmayadabilir. Hiç düþmeden çýkarsa zaten anormal bir dünya savaþý vs vs berbat bir durum fiyatlanýyordur.
tam tersi parasal geniþleme ile paraya eriþme kolaylaþýr benim gibi üstün zekalý kiþiler tüketim mallarý yerine enflasondan arýnmak için tekrar altýna gireceklerdir. ama para daima kar etmek istediðinden çoðu insan borsaya eve arsaya arabaya girecektir. size tüketim mallarý araba yada ev satan tüccarlar da karý ve nihai tüketim mallarýndan etc altýna geçiþ yapacaklardýr.
ons ta yeþil çizgi çok önemliydi hýzlý bir þekilde geçildi ve kýrmýzý çizgi kanal hedefine ulaþýldý þimdi geri gelme zamanýdýr ve bu bana göre tekrar yeþil çizgiye kadar yani 1 360 a kadar olacaktýr vebu 2-3 ay gibi bir zaman alacaktýr ons düþerken bana göre dolar yükseleceði için gramda düþüþ nispeten az olacaktýr, bu düzeltme sonrasýndaki hedefim onsun 2 100 e gitmesidir![]()
Yer Ýmleri