Esas sorun koyduklarý likidite miktarý yetersiz olabilir, acýklama bugün yapýldý ama hesaba yarin geçeçek .. bu virüsten dolayý zor durumda olan þirketlere kredi mi vereceksin... tahvil mi alacaksýn... abd'nin borcu 23 trilyon üstüne cýkmýþ bunun finansmanýn artýk dýþ ülkeler saðlamýyor.. rusya tüm tahvilerini sattý, çin almayý kesti ... artýk iþ fed'e düþüyor...
Bugün makro ekonomist luke gromen'e abd'li bir soru yönelti ... annem borsada ki emeklilik fonunu cekmek istedi en kýsa süre olarak 14 gün denildi, bundan sonra ki durum için ne öngörüyorsunuz? .. cevabý : piyasalarýn tatil edilmesi, cok uzun sürerse resetleme
Kontrol altýna alamazlarsa kaçýnýlmaz son..
Her zamanki gibi güzel yorum sevgili kutsi. Bunlarý iyi okumak lazým yoksa sermayeler erir bu acýmasýz piyasada.
Dolar tl ye nazar boncuðu bakacaðým cumartesi Alaçatý pazarýnda. Böyle tarihi bir çöküþ gününde %2 pirim dahi yapamadý. ABD endexleri en son böyle düþüþü 1987 de görmüþ. Ben canlý gördüm 8-9 yýl evvel tombul parmak vakasýnda ama hemen Bir kaç dakika içinde toparlamýþtý o zaman. Þimdi toparlamasý en az 1 yýl sürecek bence. Bayýr aþaðý camel trophye devam eder uzun süre. Arada mal yedirmek için yukarý hareketlerde olacaktýr tabi. 6 bindi 30 bine gitti meret borsa. Þirketler 1 trilyon dolar üstüne çýktý, balon olurda bu kadarda olmazdý yani ve güüüümmmmm.
Üzerinde Dow 30.000 yazan þapkalarý epey uzun bir süre rafa kaldýrabilirler
Luke gromen'ý uzun süredir takip ediyorum ileriye dönük yorumlarý coðu tutuyor... akla mantýða da uyuyor ...diyor ki fed'in bilançosunun büyüme hýzý yakýnda yatýrýmcýlarý þaþýrtacak... daha o duruma gelmedigimizi düþünüyorum .. japonya merkez bankasý ile kýyaslayacak olursak fed'i, JMB'sinin bilancosu gsmh'nin 100% üzerinde fed'in bilancosu sadece %20'de ... geçen hafta bir bölgesel fed baþkaný hisse alimini düþünmeliyiz diye demeçte bulundu .. carþamaya fed'in toplantýsý var
Yer Ýmleri