Originally Posted by
EGEDUK
Ýlerleyen zamanda kaðýt para sistemi çökecekse ve çok eski tarihlerde olduðu gibi kýymetli maden sistemine geçilecekse, altýnýn yanýnda gümüþün de öneminin artmasý beklenebilir.
Tüm dünyada kaðýt paralarýn ortadan kalktýðýný düþünelim. Belki önce trampa sistemi iþler. Ben sana 10 yumurta veririm, karþýlýðýnda sen bana 1 kilo peynir verirsin. Ama çok taraflý ve çok ürünlü alýþ veriþlerde trampa sistemi pek çalýþmaz.
Bu durumda yine tüm dünyada ortak kabul görmüþ bir para sistemine ihtiyaç olacak.
Bu kýymetli maden para sistemi veya kripto para sistemi olabilir. Kripto parayý yine diledikleri gibi basabilecekleri için kaðýt para sisteminden bir farký olmaz.
Kýymetli madenler (altýn,gümüþ, .....) alým güçlerine göre kategorilendirirler. Misal;
1 sikke altýn = 400 dolar
1/2 sikke altýn = 200 dolar
1/4 sikke altýn = 100 dolar
1 sikke gümüþ = 10 dolar
1/2sikke gümüþ = 5 dolar
........
Karþýlýklarýný dolar yazdýðýma ve rakamlara takýlmayýn. Demek istediðim bu veya buna benzer bir sisteme geçilecekse, fiziki altýnýn yanýsýra fiziki gümüþ de önem kazanacaktýr.
Oyun kurucular daha deðerli olduðu için altýnda planladýklarý operasyonu tamamladýklarýnda sýra gümüþe gelebilir.
Tabi saçmalamýþ da olabilirim bilemiyorum.
Selamlar.
Yer Ýmleri